banner564

Yerinde uyarı

Savunma Bakanı Akar, Ege, Akdeniz ve Kıbrıs konusunda provokasyondan uzak durulması gerektiğini belirtti

Yerinde uyarı
banner598

 Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ege ve Akdeniz'de gerginliğin artırılmaması gerektiğini belirterek, "Herkesin tahriklerden, provokasyondan uzak durması, aksi halde bunun bedelinin ağır olacağını bilmesi lazım" dedi. Akar, Ege'de, Akdeniz'de gerginliğin artırılmasından herkesin uzak durmasının ülkelerin lehine olduğunu vurguladı.

Bakan Akar, Katar ve Pakistan'daki temaslarının ardından önceki gün Afganistan'ın başkenti Kabil'e geçti. Hamid Karzai Havalimanı'nda Türkiye'nin Kabil Büyükelçisi Oğuzhan Ertuğrul, Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanı Albay Yaşar Dilber, Afgan yetkililer ve diğer ilgililerce karşılanan Akar'ın ilk durağı Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı oldu.
Akarar burada yaptığı açıklamada Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konusuna da değindi. Akar şunları söyledi: 
"Hiçbir şekilde Ege'de, Akdeniz'de, Kıbrıs'ta Türkiye Cumhuriyeti devletine, KKTC'ye karşı hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğimizi, bizim olmadığımız hiçbir kararın, alınacak hiçbir tedbirin de geçerliliğinin, yaşama şansının olmadığını da tekrar tekrar dile getirdik. Biz iyi komşuluktan, dostluktan, barıştan, istikrardan yanayız. Buralarda yaşayan insanların barış, huzur, refah içinde yaşamasından yanayız ancak bunun dışında da hiçbir şekilde, her ne pahasına olursa olsun haklarımızdan asla ödün vermeyeceğimizi herkesin bilmesi, aklını başına alması, tahriklerden, provokasyondan uzak durması aksi halde bunun bedelinin ağır olacağını bilmesi lazım.”

Herkes aklını başına toplasın
Akar, Ege'de, Akdeniz'de gerginliğin artırılmasından herkesin uzak durmasının ülkelerin lehine olduğunu vurguladı. Akar şöyle devam etti: 
“Bu konuda her türlü tedbirimiz, hazırlığımız vardır. Ülkemizin ve milletimizin hak ve hukukunu korumak adına gereken neyse bunların hepsi de yeri ve zamanı geldiğinde gerçekleştirilecektir. Hiçbir şekilde kıyılarımıza yakın mesafelerde, Ege'de, Akdeniz'de, Kıbrıs'ta yapılan provokasyonların etkisinin olmayacağını, bunlardan dolayı herhangi yanlış hesaplara girmemeleri gerektiğini, bu şekilde bir yere varmalarının, bir şey elde etmelerinin mümkün olmadığını da herkesin bilmesi lazım. 
Herkesin aklını başına toplaması, herhangi bir maceraya sebebiyet vermemesi lazım… Muhataplarımıza bizim en samimi, ciddi tavsiyelerimiz bunlardır. Dolayısıyla gerginliği artırmanın kimseye faydası yok. Ege'de, Akdeniz'de gerginliğin artırılmasından herkesin uzak durmasının ülkelerimizin lehine olduğunu da bir kez daha ifade etmek istiyorum.” 

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2018, 05:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473