banner564

Yeter ki reçete doğru yazılsın

İsmail Arter, belediye sayılarının düşürülmesinin yerel yönetimlere katkısı olabileceğini söyledi

Yeter ki reçete  doğru yazılsın
banner598
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Radyo Vatan’da yayınlanan “Serbest Kürsü Yerel Yönetimler Programı”na katılarak, Gazimağusa’da yürütmekte olduğu projeleri ve çalışmalarını anlattı.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre Arter, belediye başkanlığı görevinin ciddiyetini ve sorumluluğunu bilerek, bu göreve talip oluğun ifade ederek, “Beklemediğimiz çok ciddi sorunlarla karşılaştım ancak görevimi heyecanla yapıyorum. Gurur duyarak yaptığım işler vardır” dedi. 
Arter, bağımsız belediye başkanı olmanın kendisi için avantaj olduğunu, UBP ve DP’nin desteğiyle kazanmış olmasına rağmen Gazimağusa’nın genelinden destek aldığını ifade ederek, siyasi rüzgarlardan etkilenmeden bağımsızlığın gereğini yaparak görev yürüttüğünü belirtti.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, 20 yıl belediye başkanlığı yapmış biriyle yarışarak seçimi kazanmasıyla ilgili sorulan bir soruya, 20 yıl görev yapıldığında ne kadar iyi olunursa olunsun sıkıntı oluşabileceğini, toplumun “artık yeter” dediğini söyleyerek, kendisinin 2 dönemden fazla görevde kalmayı düşünmediğini aktardı.
Gazimağusa’nın sahilleri olmasına rağmen denize ulaşmada sıkıntı yaşadığını, Derinya Plajı’nın açılması için çalışma yaptıklarını ancak bazı güvenlik nedenleri nedeniyle gecikme olduğunu ifade eden Arter, bu anlamda aynı güzellikteki Silver Halk Plajı’nı düzenleyerek halkın hizmetine sunduklarını, Serbest Liman ile Gülseren arasında atıl olan sahil şeridini düzenleme çalışmalarının devam ettiğini, bölgenin insanların denize giremese bile oturabileceği ve vakit geçirebileceği bir haline geleceğini söyledi.
Belediye Başkanı İsmail Arter, belediyelerin sayılarının düşürülmesiyle ilgili doğru reçete yazılırsa başarılı olunabileceğini ancak tüm yerleşim birimlerinin belediyelere bağlandığı dönemde belediyelerin gelişmediğini aksine geri gittiğini ifade ederek, ekonomik daralmanın olduğu bir dönemde vergileri artırmadıklarını gelirlerinin düştüğünü, proje yapmak için ekstra kaynak gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2016, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474