banner564

Yıkıldılar

Kaza Mahkemesi’nin serbest bıraktığı ‘kürtaj zanlıları’ Yüksek Mahkeme’nin emriyle yeniden tutuklandı

Yıkıldılar
banner598
Çiğdem AYDIN
Girne Kaza Mahkemesi tarafından yüksek teminat şartları ile tutuksuz yargılanmalarına karar kürtaj zanlıları, Yüksek Mahkeme’nin dün aldığı kararın ardından yeniden polis hücresine kondu. Kararın ardından büyük şok yaşayan zanlılar adeta yıkıldı.
Girne Ada Hospital’de Şubat ayında ortaya çıkan yasa dışı kürtaj olayı ile ilgili tutuklanan ve Nisan ayında serbest bırakılan Dr. Verda ve Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Rasiha Serdaroğlu, Dr.Fahri Karagözlü, hemşire Taner Okburan, ebe Ayşegül İşbilir’in tutuklu yargılanmaları talebiyle Başsavcılık tarafından Yüksek Mahkeme’ye yapılan başvuru dün karara bağlandı. Mahkeme, olayla ilgili soruşturmanın bitmediğine, Türkiye’den beklenen raporların henüz gelmediğine ve olayın adam öldürme suçuna dönüşebileceğine vurgu yaparak, zanlıların teminatla serbest bırakılmalarının hatalı olduğuna bulgu yaptı. 

Kararın ardından hücreye yerleştirildiler…
İstinaf duruşmasında Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Verda Tunçbilek, Taner Okburan, Ayşegül İşbilen, Dr. Fahri Karagözlü ve Dr. Rasiha Serdaroğlu hazır bulundu. İstinaf kararının alt mahkemenin kararını bozmasının ardından, zanlılar tutuklanarak Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı hücrelere yerleştirildi.

Soruşturma henüz bitmedi…
Yüksek Mahkemede dün; Başkan Ahmet Kalkan, Yargıçlar Bertan Özerdağ ve Gülden Çiftçioğlun’dan oluşan heyet, benzer ancak farklı kararlar verdi. Zanlıların tutuklanmasına karar veren heyet, oy çokluğu ile aldığı kararın gerekçelerini açıkladı.
Zanlıların soruşturma amacıyla tutuklanmasına karar veren Mahkeme Başkanı Ahmet Kalkan, kamuoyunda infiale neden olan böyle önemli bir olayda soruşturmanın devam etmesi gerektiğine bulgu yaptı. 

Dava adam öldürme suçuna dönüşebilir…
Kalkan, ceninlerle ilgili gelecek olan adli raporlar doğrultusunda davanın adam öldürme suçuna dönüşebilme olasılığına değinerek, sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanmasının hatalı olduğuna vurgu yaptı. Heyet Başkanı Ahmet Kalkan, suçların son derece ciddi suçlar olduğunu ve her zanlıya getirilecek davaların henüz net olmadığının altını çizerek, zanlıların yeniden 8 gün süre ile tutuklu kalmasına ve soruşturmanın devam edilmesi kararına vardığını açıkladı.
Üye Bertan Özerdağ ise vermiş olduğu kararında zanlıların alt mahkeme tarafından teminata bağlanmasının doğru ancak tutuksuz yargılanma kararının yanlış olduğuna bulgu yaparak davaları görüşülünceye değin, 20 gün süre ile tutuklu yargılanmaları gerektiği yönünde karar verdi.  

8 gün tutuklu kalacaklar…
Okunan iki kararın ardından Üye Gülden Çiftcioğlu, Başkan Kalkan'ın kararına destek vererek oy çokluğunu sağladı. Böylelikle zanlılar oy çokluğu ile yeniden tutuklanarak 8 gün süre ile cezaevine gönderildi. Zanlılar soruşturma amaçlı 8 gün süre ile Girne Polis Müdürlüğü hücrelerine götürüldü.



Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473