banner564

Yorgancıoğlu: Güvence verdi

Başbakan Yorgancıoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi hastanesi ile yapılan protokolün sona ermesinin hiçbir hastanın mağduriyetine neden olmayacağını belirtti

Yorgancıoğlu: Güvence verdi
banner598
Bakanlar Kurulu dün Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı.
Yorgancıoğlu,  Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, kanser hastaları dahil olmak üzere, devlet hastanesinde gerekli hizmeti alamayan tüm hastaların, diğer sağlık kurumlarında gördükleri tedavilerin masraflarının devlet tarafından karşılanmaya devam edeceğini kaydetti.
Toplantıda 2010’da yapılan, Grev ve Referandum Yasası’nın verdiği pazarlık gücünü ortadan kaldıran yasanın da ele alınacağı bilgisini veren Yorgancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı basın bürosunun açıklamalarına da cevap verdi. Meclis’in kabul ettiği yasaları hükümetin dikkate almama gibi bir şansı olmadığını söyleyen Yorgancıoğlu, hükümetin Meclis’in iradesini gözettiğine işaret etti.

Kararnameler zararların önlenmesi için
Yorgancıoğlu, yasa gücünde kararnamelerin ihtiyaçların gününde karşılanması ve ortaya çıkabilecek zararların önlenmesi için çıkarıldığına da belirtti. Özel hastanelerde verilen hizmetin kalitesiyle ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine, ülkeye yatırım yapan kurumların ekonomiye katkı sağladığını, bu nedenle korunup geliştirilmeleri gerektiğini ifade eden Yorgancıoğlu, bu kurumlar tarafından verilen hizmetlerin belirli standartlara sahip olması için denetimler yapıldığını söyledi.

“Hükümet mali disiplin açısından çok iyi noktada”
Yorgancıoğlu başka bir soru üzerine ise, hükümetin mali disiplin açısından çok iyi bir noktada olduğunu açıkladı.
Önceki hükümetin yaptığı harcamanın yüzde 20’sini yaptıklarını söyleyen Başbakan Yorgancıoğlu, bir başka soruyu yanıtlarken de Türkiye ile yapılan Ekonomik İşbirliği Protokolü kapsamında ülke yararına yapılan icraatlar, yapılıyor olan icraatlar ve belirli nedenlerle geç kalan icraatlar olduğunu, bunun ilgili aybaşında teknik kurulla görüşme yapılacağını dile getirdi.

Kocaismail: Talepler kabul edildi

Öte yandan Kanser Hastalarına Yardım Derneği (KHYD)Başkanı Raziye Kocaismail, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun  Bakanlar Kurulu’nda, kanser hastalarının tedavilerinin devlet bütçesinden karşılanmasını sağlayacak bir karar alınacağı sözünü verdiğini söyledi. Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile bir görüşme yaptıklarını söyleyen Kocaismail, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ile Sağlık Bakanlığı arasında, hasta sevkine olanak tanıyan protokolün bozulması sonrasında kanser hastalarının yaşadığı sorunları konuştuklarını belirtti. 

Kocaismail: Amacımız tedavilerin yurtiçinde yapılması
Başbakanla toplantıları öncesinde basına açıklama yapan Kocaismail, protokolün bozulmasıyla kanser hastalarının maddi ve manevi sorunlarla karşılaştıklarını belirtti. Kocaismail, derneğin, hedef ve amacının kanser hastalarının tedavisinin yurt içinde sağlanması olduğuna vurgu yaptı.
Kanser hastalarının kemoterapiyi devlet hastanesinde aldıklarını anlatan Kocaismail, radyoterapinin ise YDÜ Hastanesi açıldıktan sonra sevk yoluyla sağlandığını ancak bakanlıkla, özel hastane arasındaki protokolün bozulmasıyla kanser hastalarının mağdur duruma düştüğünü ifade etti. Kocaismail, devletin, radyoterapi merkezi bitinceye kadar, hastaların tedavi masraflarını karşılaması gerektiğini söyledi. YDÜ Hastanesi ile Sağlık Bakanlığı’nın ivedilikle diyalog kurup, yaşanan soruna çözüm bulması gerektiğini kaydeden Kocaismail, bugün Kanser Hastalarına Yardım Derneği olarak Başbakanlık önünde toplanarak, bakanlarla görüşmeyi ve Bakanlar Kurulu’ndan kanser hastalarını rahatlatacak bir karar alınmasını talep ettiklerini belirtti.

“Devlet bütçesinden karşılanacak”
Kocaismail, Başbakan ve bakanlarla yaptıkları toplantı sonrasında yaptığı açıklamada ise, taleplerinin kabul edildiğini, YDÜ Hastanesi ile protokol görüşmeleri tamamlanıncaya kadar, Bakanlar Kurulu’ndan kanser hastalarının tedavilerinin devlet bütçesinden karşılanmasına yönelik karar alınacağı sözünü aldıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473