banner564

Yüzler güldü

Diyalog’un dünkü haberi üzerine harekete geçen Vakıflar Genel Müdürü Benter, işçilerin kaldığı evleri ziyaret etti; daha iyi koşullarda yaşam vadetti

Yüzler güldü
banner598

 Çiğdem AYDIN 

Çalışmak için Kıbrıs’a gelen işçilerin eş ve çocuklarının kötü koşullarda yaşadığına ilişkin haber üzerine harekete geçen Vakıflar idaresi Genel Müdürü İbrahim Benter, gördüğü manzara karşısında üzüntülerini dile getirdi.
   İşçilerin eş ve çocuklarıyla sohbet eden Benter, onlara yiyecek, içecek dağıtıp, sorunlarını dinledi. Diyalog’un uyarıcı haberine teşekkür eden Benter  “Ailenin durumu içler acısı kalınacak bir yer değil” dedi. Yıkılmaya yüz tutmuş evlerde kalan ailelere, daha iyi koşullarda yaşam sözü veren Benter şunları kaydetti:
   “Ziyaret ettiğimiz evin mutfağı yetersiz, tuvaleti banyosu yetersiz, ısınma sistemi yetersiz damında sıkıntılar var su akıtıyor. Ben Diyaloğa teşekkür ederim haber yaptınız tabi ki ilgileneceğiz ki bir yer bulup bu aileyi buradan hemen acil olarak taşımamız gerekiyor. Tabi bize bu tür kişiler çok geliyor ama her halükarda bir yer bulamazsak burayı yaşanabilir yapacağız yapılamazsa bir yer bulup kirasını Vakıflar olarak biz üstleneceğiz bu çocukları ve aileyi buradan bu sağlıksız koşullardan ivedi olarak kurtaracağız. Bizim görevimiz bu.” 

Mutlu oldular

   Üç çocuk annesi işçi eşi Nazlı Girgen, hem Diyalog Medya’ya, hem de Vakıflar Genel Müdürü Benter’e teşekkür ederek  “Bizleri çok mutlu ettiniz. Allah sizlerden razı olsun” dedi. 
Yine Diyalog’un gündeme getirdiği bir başka evde sağlıksız koşullarda yaşayan aileyi ziyaret eden Benter, gerekli tamirat işlerinin süratle yapılacağını ve eşya ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.
   Catavan  (Katiya) Şaşviaşvili kendilerini evden çıkarmak isteyen kişiler tarafından tehdit edildiklerini belirterek yardım istedi. Benter aileye güvence verdi.
   Bu arada Diyaog’a ulaşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir müteahhit, Girgen ailesine kalıcı bir iş sözü verdi. Bir doktor ise ailenin tedavisini ücretsiz üstleneceğini bildirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474