banner564

Kalıcı bir miras

Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği albüm ve nota kitabının tanıtımı gerçekleştirildi

Kalıcı bir miras
banner598

Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği (KPKD) Otello Çoksesli Korosu tarafından seslendirilen “Otello’nun Rüyası” adlı çoksesli Kıbrıs Halk Türkülerinden oluşan CD ve Nota kitabı ile KPKD Ada Işığı Çocuk Korosu tarafından seslendirilen “Kıbrıs Konulu Çocuk Şarkıları” CD ve Nota Kitabı’nın tanıtımı gerçekleştirildi. 
Tanıtım gecesine, Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, DAÜ Rektörü Aykut Hocanın, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kültür Dairesi Müdürlüğü adına Nuri Üniçok, Turizm Bakanlığı adına Yusuf Örs, Vakıflar İdaresi adına Özlem Kadirağa, MÜZED adına KKTC Temsilcisi Şefkat Sağlamer, DAÜ-SEN Temsilcileri ve koroseverler katıldı.
Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Başkan Şifa Çolakoğlu, pandemi sürecinde çok zor şartlar altında gerçekleştirilen iki projenin, başarıya ulaşmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, gerek projelere gerekse tanıtım gecesine katkı koyan Gazimağusa Belediyesi’ne, DAÜ’ye, KKTC Kültür Dairesi’ne, Vakıflar İdaresi’ne, MÜZED’e ve DAÜ-SEN’e teşekkürlerini sundu ve plaket takdiminde bulundu.
Plaket takdimi ve katkı koyanların konuşmalarının ardından, Şef Erkan Dağlı ve Şef Rana Uluçay, projelere dair bilgilendirme konuşması yaparak, her iki albüm ve nota kitabının ülke adına kalıcı bir miras niteliği taşıdığını, hem eğitimlerde hem de yurt dışına açılan kapılarda, ülkeyi temsil eden önemli bir değer oluşturduklarını dile getirdi.
Konuşmaların ardından Ada Işığı Çocuk Korosu ve Otello Çoksesli Korosu sahne alarak, albüm şarkılarını seslendirdi. Finalde de iki koro birlikte “You Raise Me Up” adlı şarkıyı seslendirdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474