banner564

Tanklar yürüdü

Yunanistan Savunma Bakanı ve Genel Kurmay Başkanı’nın katılımıyla ‘Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kuruluşu kutlandı

Tanklar yürüdü
banner598

  Güney Kıbrıs’ta sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bağımsızlık günü nedeniyle askeri törenler düzenlendi.

   Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos’un yanı sıra Yunanistan Genel Kurmay Başkanı Konstantinos Floros’un katıldığı resmi geçit töreninde konuşan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıslı Türklere de mesaj gönderdi. Anastasiadis, ana hedefin vatanı yeniden bütünleştirmek olduğunu söyledi.
   Anastasiadis “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 62’nci yıldönümünü” kutlayarak, vatan için mücadele eden herkesi takdir ettiklerini ve memleketin yeniden birleşmesi ve özgürleşmesi hedefine bağlı olduklarını ifade etti.
   AKEL’den yapılan açıklamada ise,  müzakerelerin Crans Montana’da kaldığı yerden yeniden başlaması için uluslararası toplumun ikna edilmesini gerektirdiği belirtildi. AKEL, “Türk işgalinin sona ermesi” ve adanın, siyasi eşitlik temelindeki iki toplumlu ve iki bölgeli federasyon çözümü zemininde, Kıbrıslı Türklerle Rumların ortak geleceğini tayin edebilmesi için yeniden birleşmesine yönelik mücadelesini sürdüreceğini kaydetti.
   DİSİ’nin mesajında, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” savunulmasının tarihi borçları olduğu ifade edilerek, ülkenin özgürleştirilmesi ve yeniden birleşmesi talep edildi.
   DİKO ise, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin” kurulmasının, Kıbrıs halkının en büyük başarısı ve adadaki iki toplum ile dini grupların uyum içerisinde bir arada yaşaması için teminat olduğunu belirtti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Yürümekle yollar aşınmaz 2 siha ya 2 fırtına obusune bakar

Polat
Polat - 1 yıl Önce

Yani bu haber diye yayinlarsiniz,saka gibisiniz amaciniz ne?rumlarin tanklari ile turklere korku salmakmi?diger kagit oarcakarindan bir farkiniz yok

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473