banner564

2 milyar lira kaynak akacak

YDP’nin külliye yapımına destek eyleminde konuşan genel başkan Arıklı, projenin KKTC’ye mali açıdan katkı getireceğini söyledi

2 milyar lira kaynak akacak
banner598

Yeniden Doğuş Partisi (YDP), Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi yerleşkesi projesine destek için dün Boğaz Piknik Alanı’nda etkinlik düzenledi.
Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre etkinlikte, YDP Genel Başkanı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı bir konuşma yaptı.
Arıklı, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Külliye meselesinden dolayı Anavatan Türkiye’ye, KKTC hükümetine ve Cumhurbaşkanı’na hakaret etmeyi bir alışkanlık haline getiren ve külliye üzerinden milli davaya hakaretler yağdıranlar” olduğunu savunarak, “Buraya toplanarak her kesime bir mesaj” verildiğini söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi öz kaynaklarından KKTC’ye bir Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Meclis Binası ve Millet Bahçesi yapmak için 2 milyar 820 milyon TL’lik bir kaynak ayırdığını ifade eden Arıklı, “O kaynağın en az 2 buçuk milyarı bizim ekonomimize akacak. Orada yüzlerce insanımız çalışacak. Devlet oradan milyonlarca lira vergi toplayacak” diyerek, toplanacak bu vergilerle yolların, okulların yapılacağını, maaşların ödeneceğini söyledi.
“Bu bir hediye” diyen Erhan Arıklı, projenin yapılmasını istemeyenlere yönelik bazı eleştirilerde bulunarak, “Onlara göre Türkiye sadece para versin ama hiçbir şeye karışmasın. Bunlar da burada inanmadığı devletin nimetlerinden faydalanmaya devam etsinler; Anavatan’a KKTC’ye ve KKTC’yi yönetenlere hakaretler yağdırsınlar.  Bunun adına da demokrasi desinler” ifadelerini kullandı.

Zaruri bir ihtiyaç
“Külliyenin zaruri bir ihtiyaç olduğunu” ifade eden Arıklı, “Cumhurbaşkanlığı binası sömürge döneminden kalma valilik binasıydı. 1939 yılında sömürge valisi için yapılmıştı o bina. Şu an da çok yetersiz.  Binanın üzerinde bulunduğu sur, yavaş yavaş yıkılıyor. Cumhurbaşkanlığı binasının yanındaki binalar gerçekten Devletimize yakışmayan, gecekondu tipi asbest binalar. Orayı görünce Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘size bir bina yapalım’ deme ihtiyacı duydu” ifadelerini kullandı.
Arıklı, Meclis binasının ise eski sigara fabrikası olduğuna işaret ederek, “O binanın sahibi olan Rum, 2012 yılında AİHM’e gitti ve binasını istiyor. Şimdi böyle enteresan bir durumda Anavatan Türkiye, kendi öz kaynaklarıyla bize bir yerleşke yapıyor. Buna ısrarla karşı çıkıyorlar ve imza kampanyası düzenliyorlar” diyerek, “Biz de diyoruz ki, o yerleşke yapılacak” dedi.

O binaya girecek misiniz?

Arıklı, konuşmasında, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a yönelik bir soru da yönelterek, “Sen bir gün cumhurbaşkanı olursan o yerleşkedeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gidip oturacak mısın oturmayacak mısın? Aynı şekilde CTP’li milletvekillerine de soruyorum. O Meclis binası bittiğinde siz o Meclis binasına girecek misiniz girmeyecek misiniz? dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2022, 09:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 1 yıl Önce

Kibrisli mi bu insanlar???? Bilemedim ["-"]

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474