Cumhurbaşkanı adayı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen ardından toplanacak 5’li konferansın, Kıbrıs sorununu çözüme ulaştırmasını istediklerini söyledi.
Kıbrıs’ta bir an önce çözüm istediklerini söyleyen Erhürman, “Dünya’ya açılmak isteyen bir halkız. Bunu çözümle yapmak istiyoruz. Çözüme ulaşmak için mücadele ederken, diğer taraftan da dünyaya nasıl açılabiliriz, halkımızı nasıl dünyayla ve uluslararası hukukla buluşturabiliriz sorusuna da yanıt teşkil eden unsurları vizyonumuzun içine koyduk. Doğrusu budur” dedi.
Verilen bilgiye göre; CTP lideri Tufan Erhürman, katıldığı programlarda değerlendirmelerde bulundu, mesajlar verdi.
Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında toplanması muhtemel 5’li konferansın müzakereleri başlatmasını ve adayı çözüme götürmesini arzu ettiklerini söyleyen Erhürman, bununla beraber Crans Montana’da yaşananların bir daha yaşanmaması gereğine işaret etti.
Erhürman şöyle dedi:
“Bunun için bir formülasyon, bir metodoloji üzerinden 5’li konferansa başlamak istiyoruz. Crans Montana’da Kıbrıs Rum tarafının temsilcileri, ‘Biz siyasi eşitliği kendi halkımıza anlatamayız’ cümlesini kullanarak masadan kalktılar. Oysa hepimiz biliyorduk ki siyasi eşitlik kurulacak olan bir federasyonun en temel taşlarından biridir. Siyasi eşitlik olmadıkça, kurulacak bir federasyondan bahsetmek mümkün değildir.”
Erhürman, “Bir yandan müzakereleri sonuca ulaştırmak için canla başla çalışırken, eş zamanlı olarak da Maraş’ın uluslararası hukuka uygun olarak açılmasından Doğrudan Ticaret Tüzüğü’ne, Yeşil Hat Tüzüğü’nden sporcularımızın dünyaya açılmasına kadar olan tüm faaliyetleri eş zamanlı yürüteceğiz” dedi.
‘Müzakerelerden sonuç alınmalı’
Erhürman, Cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen ardından toplanacak 5’li konferansın, Kıbrıs sorununu çözüme ulaştırmasını istediklerini söyledi
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

