banner564

Nusaybin cehenneme döndü

Mardin’de bomba yüklü araçla intihar saldırı düzenlendi, 2 polis şehit oldu 35 kişi de yaralandı

Nusaybin cehenneme döndü
banner598

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Bölge Trafik İstasyonu'na PKK'lı teröristlerin bombalı araçla düzenlediği, 2 polisin şehit olduğu 35 kişinin de yaralandığı saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Olay yeri inceleme ekiplerinin kapsamlı yaptığı çalışmada PKK'nın intihar saldırısını otomobille düzenlediği belirlendi. Kimliği araştırılan intihar bombacısının, aracı Bölge Trafik Denetleme İstasyonu önünden geçerken infilak ettirdiği saptandı.

Şiddetli patlamada bomba yüklü araç paramparça olurken, parçaları 200 metre uzağa fırladı. Patlamada Bölge Trafik İstasyonu binası kullanılamaz hale gelirken, 4 katlı ve 3 bloktan oluşan lojmanlarda bazı duvarlar yıkıldı. Bölge Trafik İstasyonu önünde konuşlandırılan 2 zırhlı aracın da kullanılamaz hale geldiği patlamada, 300 metre uzaklıktaki işyerlerinde de hasarlar oluştu, yeni yapılan Nusaybin Devlet Hastanesi'nin  camları kırıldı.
Saldırının ardından uluslararası İpek Yolu trafiğe kapatılırken uzun araç kuyrukları oluştu. Bir süre sonra araçlar çevre yollara yönlendirildi.

Şehitlerden biri Diyarbakır diğeri Adanalı
Nusaybin’deki terör saldırısında şehit olan Diyarbakırlı polis Murat Dündar'ın ailesi, büyük üzüntü yaşıyor.
Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesi nüfusuna kayıtlı 35 yaşındaki polis memuru Dündar'ın ağabeyi Yaşar Dündar ve yakınları, olayı duyar duymaz Mardin'e gitti. Şehit düşen diğer polis memuru Ercan Günay'ın Adana'nın Kozan ilçesindeki baba evi, acı haberin ulaşmasından sonra yasa boğuldu.

İdil'den iki acı haber
Şırnak'ın İdil İlçesi'nde, 17'nci gününe giren sokağa çıkma yasağı ve devam eden operasyonlar sırasında, dün PKK'lı teröristlerle girdikleri çatışmalarda 6 asker yaralandı. Yaralı askerlerden 2'si şehit oldu.
Öte yandan operasyonların tamamlandığı Yeni Mahalle'de ise ev ve sokaklarda, tuzaklanmış patlayıcılara karşı, uzman ekiplerce sık sık arama yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2016, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473