banner564

3 bin istihdam

THY Teknik AŞ Havacılık Bakım Onarım Merkezi’nin açılışında konuşan Başbakan Erdoğan “ülkemizin havacılık tarihinde yeni bir sayfa açılmış oluyor" dedi

3 bin istihdam
banner598

   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 bin 100 kişinin çalışacağı, yılda 500 milyon dolar ciro elde edilmesi beklenen Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ Havacılık Bakım Onarım Merkezi ile havacılık tarihinde yeni bir sayfa ve dönem açıldığını belirterek, "Bu tesisin hizmete girmesiyle Türkiye artık uçak bakım, onarım pazarında da iddialı bir konuma yükselmiş bulunuyor" dedi. 

   Başbakan Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki THY Teknik AŞ Havacılık Bakım Onarım Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada, emeği geçenleri tebrik etti. 

   Türk bayrağını dünya çapında başarıyla gururla taşıyan THY'nin her bir mensubunu, gayretleri, fedakarlıkları, çalışkanlıkları için kutlayan Erdoğan, Havacılık Bakım Onarım Merkezi'nin, THY'yi daha da ileriye götüreceğine inandığını ifade etti.

   Projenin yaklaşık 550 milyon dolarlık finansmanının THY'nin öz kaynaklarıyla karşılanmasının önemine işaret eden Erdoğan, projenin Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı için yeni bir açılım ve atılım anlayışını taşıdığını belirtti.

   Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Son teknolojiyle donatılan bu merkezin gerek inşaatı gerekse işletmesiyle enerji ve çevre dostu olarak tasarlanmış olmasından da ayrıca milletim adına onur duyuyorum. Toplam 3 bin 100 kişinin çalışacağı, yılda 500 milyon dolar ciro elde edilmesi beklenen bu tesisle ülkemizin havacılık tarihinde yeni bir sayfa, yeni bir dönem açılmış oluyor. Bu tesisin hizmete girmesiyle Türkiye artık, uçak bakım, onarım pazarında da iddialı bir konuma yükselmiş bulunuyor. Pek çok alanda dünyanın bölgesel ve küresel anlamda özellikle bir merkez olma hedefine yaklaşmış bulunuyoruz. Artık İstanbul, havacılığın da diğer faaliyetleriyle birlikte bakım ve onarım konusunda lider bir şehir haline geliyor. Ülkemiz dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma hedefine yürürken, 2023 hedefini burada ifade ediyorum, THY'nin de dünyanın en büyük 10 havayolu şirketinden biri haline gelmek için attığı kararlı adımları takdirle takip ediyorum. Türkiye'nin 2023 vizyonunun tamamlayıcısı olarak gördüğüm bu tür hamlelerin, atılımların diğer kurumlarımızı da örnek olarak teşvik etmesini istiyor, onlara ayrı bir heyecan kazandıracağına da inanıyorum." 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2014, 02:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473