banner564

‘Kurumlar tehdit altında’

Cumhurbaşkan adayı İhsanoğlu, TBB Başkanı Feyzioğlu ile KESK Genel Başkanı Lami Özgen'i ziyaret etti

‘Kurumlar tehdit altında’
banner598

   CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, ​"Cumhurbaşkanı olacak adayların, anayasada tarifini bulan Türk devletine, Türk Cumhuriyetine, temel ilkelerine, anayasanın değişmeyen maddelerine saygılı olmaları lazım gelir" dedi. 

   İhsanoğlu, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan İhsanoğlu, görüşmenin çok verimli geçtiğini belirterek şöyle devam etti:

"Barolar Birliğinde, temel mesele hukukun üstünlüğü, hukuk devletinin egemenliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasasının temel hükümleri üzerinde durduk. Şüphesiz ki cumhurbaşkanı olacak adayların, anayasada tarifini bulan Türk devletine, Türk Cumhuriyetine, temel ilkelerine, anayasanın değişmeyen maddelerine saygılı olmaları lazım gelir. Aynı zamanda anayasamızın 104. maddesinde tarifi yapılan görev ve yetkiler fıkrasında geçen hususlara dikkat etmeleri lazım. Ben, bu husustaki görüşlerimi, Sayın Başkana ve arkadaşlarına izah ettim. Kendilerinin, şüphesiz, bu konudaki hassasiyetleri yerindedir. Bu konuda hassas davranan adaylara da desteklerini esirgemeyeceklerini anlamış bulunuyorum."

 

Milli devlet sorgulaması

 

    Feyzioğlu ise İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olarak TBB'yi ziyaretinden mutlu olduklarını ifade ederek TBB'nin yargının en üstünde yer alan kurumlardan biri olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarının ağır tehdit altında olduğunu, içlerinin boşaltıldığını, milli devletin sorgulanır hale getirildiğini, kuvvetler ayrılığı ilkesinin bir engel olarak görüldüğünü ve kaldırılmak istendiğini, ortak paydaların sorgulanır hale geldiğini öne süren Feyzioğlu, şunları söyledi:

   "Hep birlikte ortak bir payda çizme zorundayız. Farklılıklarımızı değil geçmişten getirdiğimiz ve geleceğe taşıdığımız bir birlikteliği öne çıkarmakla yükümlüyüz. Bu, millet olmanın gereğidir. Böylece büyük Atatürk'ün on yıllar öncesinden uyardığı gibi dahili ve harici bedhahların, düşmanların saldırılarına karşı ayakta durabiliriz. Tarih, tarihi bilmeyenler yüzünden tekerrür eder. Tarihten ibret alınsaydı tarih, tekerrür etmezdi kuşkusuz. Anadolu'nun tertemiz Müslümanlığı, yabancı vahabi tehdidi altında. Anadolu'nun tertemiz inançları ile din bezirganlığı arasına kalın bir çizgiyi çekmek zorundayız."

 

KESK’e ziyaret

 

   Ekmeleddin İhsanoğlu, ​"Türkiye'de eski vesayetlere son vermek isterken yeni vesayetlerin kurulmasını kimse istemiyor" dedi. 

    İhsanoğlu, KESK Genel Başkanı Lami Özgen'i konfederasyon genel merkezinde ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklama yapan İhsanoğlu, görüşmede cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin çok verimli bir fikir teatisinde bulunduklarını dile getirerek, "Türkiye'de eski vesayetlere son vermek isterken yeni vesayetlerin kurulmasını kimse istemiyor. Anayasal sistemin, rejimin hürriyet, adalet ve insan hakları temeli üzerinde, özellikle emekçilerin haklarının sağlanması ve onların insanca, adil düzen içinde yaşamaları, Türkiye'de asgari ücretin yükselmesi, emeğin karşılığının verilmesi ve gördüğümüz sıkıntıların giderilmesi hususunda Türkiye'nin çok daha mesafeler kaydetmesi lazım geldiğine inanıyorum" diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2014, 02:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474