banner564

Osman Kavala’nın duruşma tarihi belli oldu

18 Aralık'ta başlıyor

Osman Kavala’nın duruşma tarihi belli oldu
banner598

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan iş insanı Osman Kavala ve eski CIA danışmanı Henri Barkey'in duruşma tarihi belli oldu. İlk duruşma 18 Aralık'ta yapılacak.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kavala ve yakalama kararı olan firari sanık Henri Barkey’in hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 20’şer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Hazırlanan iddianamenin gönderildiği İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi inceleyerek kabul etti. Mahkeme ilk duruşmanın 18 Aralık’ta Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayı’nda yapılmasına karar verdi.

Neyle suçlanıyor
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Osman Kavala için “casusluk eyleminde bulunan Barkey'in “yerel işbirlikçisi” ifadesi kullanıldı. İddianamede şüphelilerin “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve “Siyasi ve askeri casusluk” suçundan 20 yıla kadar hapsi de istenildi.
Osman Kavala'nın “15 Temmuz darbe girişiminin hazırlık sürecinde etkili olduğunun” ifade edildiği iddianamede gittiği her ülkede karışıklık çıkarmasıyla bilinen Açık Toplum Vakfı kurucusu George Soros'un 6 Kasım 2015'te Türkiye'ye geldiği, o tarihte yurt dışında olan Osman Kavala'nın da Türkiye'ye döndüğü ve aynı gün akşam George Soros ve İshak Alaton ile birlikte bir davete katıldıkları anlatıldı.
Kavala'nın bu davette kendi cep telefonuyla George Soros ve İshak Alaton'un fotoğraflarını çektiğinin bilgisi de iddianamede ayrıntı olarak yer aldı.
İddianamede bu görüşmenin FETÖ yayın organı Zaman Gazetesi'nin 15 Temmuz darbe girişiminden yaklaşık 9 ay 10 gün önce yayınladığı “Gülen Bebek” adıyla bilinen reklam filminden birkaç hafta sonra gerçekleştiği ve bunun dikkat çekici olduğu vurgulandı.
İddianamede yer alan bir tanık beyanında da CIA elemanları ile yakın ilişkiler kurulduğuna dair anlatımlar yer aldı. İddianamede tanık Cem F.B'nin Henri Barkey ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yakınlığına ilişkin anlatımları da yer aldı. İddianamede, tanığın “İshak Alaton'un FETÖ lideri Fetullah Gülen ile henüz Türkiye'de bulunduğu dönemlerden itibaren çok sıkı ilişkilerinin olduğunu, Fetullah Gülen'in ABD'ye gitmesinin İshak Alaton tarafından organize edildiğini, ABD'ye gittikten sonra da aralarında sürekli mektuplaşmaların olduğunu, İshak Alaton'un Türkiye'deki FETÖ yapılanmasının üst düzey mensuplarıyla da sık sık görüştüğünü, İshak Alaton'un Graham Fuller ve şüpheli Henri Barkey ile de irtibatlı olduğunu, 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce kızını, oğlunu ve torunlarını yurt dışına gönderdiğini, kendisinin de darbe girişiminin başarısız olması sonrasında 17 Temmuz günü yurt dışına gittiği” yönünde ifade verdiği anlatıldı.
İddianamede ayrıca Büyükada'daki bir otelde kalan Henri Barkey'in otelden ayrılırken, üzerinde FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 1999 yılından bu yana kaldığı ve 15 Temmuz darbe girişimini yönettiği ABD Pensilvanya Eyaleti'nin isminin ve haritasının yer aldığı çanı resepsiyona bıraktığı ifade edildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474