banner564

Süreç hızlanıyor

1000 Altılı Masa, ortak cumhurbaşkanı adayının tespiti ve istişarelere başlama kararı aldı

Süreç hızlanıyor
banner598

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti Genel Başkanlarınca oluşturulan Altılı Masa, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde 10'uncu kez bir araya geldi. Kritik toplantı sonrası liderlerden ortak açıklama geldi.
Altı lider dün saat 12.00'de Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde buluştu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğindeki toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldı.
Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, genel başkanlar arasında ortak cumhurbaşkanı adayının tespiti ve istişarelere başlama kararı alındığı bildirildi.
Parlamenter sisteme geçiş sürecine ilişkin yol haritasının da 30 Ocak'ta yapılacak tanıtım toplantısında kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi. 
Açıklamada ayrıca, çağdışı olarak tanımlanan başörtüsü yasağının bir daha gündeme gelmesini engelleyecek hukuki  teminatın gerçekleşmesi için tam bir mutabakat içinde olunduğu belirtildi. 
Bunun için iktidara yeni bir öneri sunulacağı kaydedildi.
Yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Tamamlama aşamasına getirdiğimiz Geçiş Süreci Yol Haritasını ve Ortak Politikalar Metnini 30 Ocak'ta yapacağımız ortak bir tanıtım toplantısı ile kamuoyunun bilgilerine sunacağız.
Bu iki metin ile birlikte partilerimizin siyasi iş birliği mimarisi önemli ölçüde tamamlanmış olacaktır.
– Temel İlkeler ve Hedefler metni ile iş birliğimizin dayandığı zemini,
– Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni ile iş birliğimizin siyasi iskeletini,
– Seçim Güvenliği metni ile siyasi sigortasını,
– Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi ile hukuki sütunlarını,
– Kurumsal Reform metni ile kurumsal altyapısını açıkladıktan sonra şimdi de Yol Haritamız ile süreç yönetim mekanizmalarını, Ortak Politikalar Metni ile her alandaki ortak somut adımlarımızı tanımlamış olacağız.”

 Cumhurbaşkanı adayı açıklaması
“Cumhurbaşkanı adayı ve Milletvekili seçimleri konusunda tam bir uzlaşı kültürüyle hareket edecek ve seçimlerden sonra hem yürütmede hem yasamada yeni bir dönemi başlatacağız.
Bu çalışmaların kısa sürede tamamlanabilmesi amacıyla liderler arası toplantıların daha sık aralıklarla yapılmasına karar verdik. Bu bağlamda, bir sonraki toplantımız İYİ Parti'nin ev sahipliğinde 26 Ocak tarihinde yapılacaktır.”
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

6' lı masaymış! 6' lı koalisyon , Al birini vur öbürüne .

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473