banner564

Ortak coşku

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye ile birlikte KKTC’de de törenler ve etkinliklerle kutlanacak

Ortak coşku
banner598

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye ile birlikte KKTC’de de törenler ve etkinliklerle kutlanacak.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı İlköğretim Dairesi’nin düzenlediği “20. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” salı gününe kadar devam edecek.
Yapılan açıklamaya göre,  8 ülkeden 9 konuk ekibin yer alacağı festivale, KKTC 23 Nisan İlkokulu ekibiyle birlikte Türkiye’den Hacettepe Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu, Londra Türk Dili ve Kültürü Okulları ekibi ve Finlandiya, Kırgızistan, Litvanya, Makedonya, Polonya, Rusya’dan ekipler katılıyor.
Etkinlikler çerçevesinde konuk heyetlerden ve festival ekiplerinden belirlenen öğrenciler devlet ve hükümet yetkililerini ziyaret edecek.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, Şehit Ertuğrul İlkokulu ekibi Samsun ve Ankara’da gerçekleşecek “TRT 41. Uluslararası Çocuk Şenliği’ne” katılacak.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri çerçevesinde, 23 Nisan Salı günü saat 08.00’de Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Bayrak Radyo ve Televizyonu’ndan günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapacak.
Tüm ilçelerde, köy ve kasabalarda Atatürk Anıtları önünde törenler yapılacak.

Akıncı’dan çocuklara tavsiyeler
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı 28 ilkokulda öğrenim gören 28 çocuğu kabul etti.
Şehit Yalçın İlkokulu Müdürü Latife Çobanoğlu başkanlığındaki heyet, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı ile görüştü, sorular sordu ve Cumhurbaşkanına çiçek sundu.
 Akıncı, kendisini ziyaret eden çocuklara okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri ve kitap okumayı ihmal etmemeleri tavsiyesinde bulundu.
Çocuklar için daha güzel bir çevre, barış ve huzur sağlamak için her türlü çabayı harcamaya devam edeceklerini dile getiren Akıncı, “Bu size borcumuzdur” dedi.


Uluçay: Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etti
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da çocukları kabulünde, 23 Nisan’ın Kıbrıs Türk halkı için de çok önemli olduğunu ifade ederek Ulu Önder Atatürk’ün bugünü çocuklara armağan ettiğini anımsattı.
Uluçay, Meclis’e bugünün çocuklarının ileriki zamanlarda katacağı katkılarla ülkenin daha iyi noktalara geleceğine olan inancını dile getirdi.
Kabulde Başkan Uluçay, öğrencilerin sorularını da yanıtlarken, çocuklar Meclis Genel Kurul salonunu da gezdi.

Çocuk bakanlar görev başında
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı ilkokullarda öğrenim gören çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Bakanlar Kurulu’nu ziyaret etti.
Başbakan Tufan Erhürman başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısına katılan çocuklar, temsili olarak Başbakan ve bakanların koltuklarına oturdu.
Başbakan Tufan Erhürman koltuğunu temsili olarak Gazimağusa Polat Paşa İlkokulu’ndan Gazi Yuca'ya devretti.
23 Nisan dolayısıyla çocuklardan oluşan Bakanlar Kurulu’nda şu isimler yer aldı:
"9 Eylül İlkokulu’ndan Şimal Türküzçinal Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı; Şehit Hasan Cafer İlkokulu’ndan Elvan Peral Yanıker İçişleri Bakanı; Karaoğlanoğlu İlkokulu’ndan Tuna Aksu Çalışma ve Güvenlik Bakanı; Kurtuluş İlkokulu’ndan Helin Zaim Ekonomi ve Enerji Bakanı; Alasya İlkokulu’ndan Yusuf Konuker Turizm ve Çevre Bakanı; Yakın Doğu İlkokulu’ndan Arhan Mehmet Kavuklu Maliye Bakanı; Karakol İlkokulu’ndan Nilgün Sevim Çekim Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı; 23 Nisan İlkokulu’ndan Çisil Cümbezli Milli Eğitim ve Kültür Bakanı; Lefke İlkokulu’ndan Melek Ertarkan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı; Şehit Yalçın İlkokulu’ndan Cansu Kaya Sağlık Bakanı."

Özyiğit, Atatürk devrimlerini anlattı
 Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, ülke genelinden gelen öğrencilere, Atatürk’ün verdiği mücadele ve yaptığı devrimleri anlatıp, ülkede ve dünyada kalıcı barışın egemen kılınması ve tüm çocukların kardeşçe yaşayacağı bir ortamın yaratılması için çalıştıklarını söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474