banner564

‘Yeni Bir Gün’

En eski bayramlardan biri olarak kabul edilen Nevruz, DAÜ’de coşkuyla kutlandı

‘Yeni Bir Gün’
banner598

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Uluslararası Öğrenci Aktivite ve Öğrenci Birliği’ne bağlı Türkmenistan, Azerbaycan, Tacikistan ve Kazakistan Öğrenci Birlikleri Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü Salonu’nda Nevruz kutlaması gerçekleştirdi.  
En eski bayramlardan biri olarak kabul edilen ve “Yeni Bir Gün” anlamına gelen Nevruz yeniden doğuşu ve doğayla uyum içinde yaşamın onaylanmasını sembolize ediyor. Bahar mevsiminin başlangıcını işaret eden Nevruz, dünya genelinde genellikle 20 veya 21 Mart’ta kutlanıyor. 
Katılımın oldukça yoğun olduğu etkinlikte konuşan DAÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Yılmaz Aladağlı etkinliğin öğrencilerin kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için son derece önemli olduğunu belirtti. Açılışta, Türkmenistan Öğrenci Birliği Başkanı Yslam Ziyatdinov, Azerbaycan Öğrenci Birliği Başkanı Toghrul Abbasov, Tacikistan Öğrenci Birliği Başkanı Rakhimjon Berdiev ve Kazakistan Öğrenci Birliği Başkanı Assem Karsybay birer konuşma gerçekleştirdiler. Nevruz’un mutluluk getirmesini temenni ettikleri konuşmalarında herkesin bayramını kutladılar. 

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2022, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474