banner564

Ortak açıklama yapıldı

ABD’nin dahil olduğu 10 ülke, Osman Kavala’nın serbest bırakılması için Türkiye’ye çağrıda bulundu

Ortak açıklama yapıldı
banner598

 ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, 10 ülkenin büyükelçilikleri olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları doğrultusunda Osman Kavala'nın serbest bırakılması için Türkiye'ye çağrıda bulundu.
   ABD Ankara Büyükelçiliği, yazılı olarak yaptığı ve sosyal medyadan da yayımladığı açıklamasında dört yıldır tutuklu bulunan Osman Kavala'nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararları doğrultusunda serbest bırakılması çağrısında bulundu.
   Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
   “Osman Kavala'nın tutuklanmasının üzerinden dört yıl geçti. Davanın, farklı dosyaların birleştirilmesi ve beraat kararından sonra yeni davaların yaratılması yoluyla sürekli geciktirilmesi, Türk yargı sisteminde demokrasiye saygıyı, hukuk devleti ve şeffaflık ilkelerini gölgelemektedir.

“Dava adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılmalı”

  Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri olarak Türkiye'nin uluslararası yükümlülükleriyle ve milli kanunlarıyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala'nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye'ye çağrıda bulunuyoruz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474