banner564

Riski azaltılmış tütün ürünleri platformu online gerçekleşti

40’tan fazla uzman katıldı

Riski azaltılmış tütün ürünleri platformu online gerçekleşti
banner598

Riski azaltılmış tütün ürünleri konusunu halk sağlığı, düzenlemelerdeki son değişiklikler gibi açılardan tartışma platformu sunan Elektronik Sigara Zirvesi (E-Cigarette Summit) bu yıl Covıd-19 salgını nedeniyle ilk kez online olarak gerçekleştirildi. 
Dünyanın dört bir yanından 40'tan fazla bilim insanı ve uzmanın katıldığı 8. Elektronik Sigara Zirvesi'nde; e-sigara kullanımı, ülkelerin tütün ve nikotin ile ilgili en son düzenlemeleri, araştırmalar ve raporların yanı sıra e-sigara satışının yasallaştırıldığı toplumlardaki olumlu değişimler de paylaşıldı.
Zirvede bilim insanları, uzmanlar ve sektör temsilcileri elektronik sigaraların olası risklerini tartıştı. Londra Imperial College Toksikoloji Onursal Profesörü Alan Boobis zirvede yaptığı konuşmada, sigarayı ikame edecek bir nikotin ürünü olarak e-sigaranın uygun şekilde kullanılması durumunda geleneksel sigaraların neden olduğu zararın yüzde 90-95 oranında azaltılmasına yardımcı olabileceğini belirtti.
Dünyada ABD, Avustralya, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, İsviçre, Danimarka ve Finlandiya, Tunus, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Ürdün’ün de dahil olduğu 66’dan fazla ülkede yasal olan yeni nesil tütün ürünleri hakkında her ülke farklı düzenlemeleri hayata geçiriyor. 

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2020, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473