banner564

Rusya’nın gözü İzmir’de

Sınır ihlali yaptığı için düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik yakalandı

Rusya’nın gözü İzmir’de
banner598

Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotun öldürdüğü ileri sürülen Alparslan Çelik, bir süre önce Suriye'nin Türkmendağı'nda savaştığı bir grup arkadaşıyla geldiği İzmir'de, restoranda yemek yerken gözaltına alındı. Emniyete götürülen Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişinin sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Gözaltındakilerden Serkan Kurtuluş'un avukatı olan Sıddık Caner Erşen, "Gözaltına alınmalarının üstünden saatler geçmesine rağmen, tarafımıza herhangi bir açıklama yapılmadı. Bu insanlar soydaşlarımıza destek vermenin ötesinde hukuksuz bir şeye hiçbir şekilde bulaşmamıştır. Gözaltına alınmalarını kabul etmiyoruz" dedi.

Rus basını son dakika geçti
Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik, İzmir'de gözaltına alındı. Rus pilotu öldürdüğü iddia edilen Çelik'in gözaltına alınması Rus basınında son dakika haberi olarak verildi.
Rus haber ajansı Ria Novosti bu haberi şu başlıkla verdi:
"Su-24'ün pilotunu öldürme sorumluluğunu üstlenen Çelik gözaltına alındı"
"Rus Su-24 uçağının pilotu Oleg Peşkov'un öldürülmesinin sorumluluğunu üstlenen Alparslan Çelik Türkiye'de gözaltına alındı. Türkiye Kasım ayı sonunda Rus savaş uçağını vurdu. Pilot Oleg Peşkov uçaktan paraşütle atlarken yerden açılan ateşle öldürüldü. "
İtar Tass ise şunları yazdı:
"Su-24'ün pilotunu öldürme suçunu üstlenen kişi Türkiye'de yakalandı" 
Kasım ayında Suriye'de Türkiye tarafından vurulan Rus uçağının pilotunu öldürme suçunu üstlenen Alparslan Çelik İzmir'de yakalandı. "

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2016, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474