banner564

‘Sadece dinledi’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a NATO zirvesinde Kıbrıs’la ilgili söylenenlerin cevapsız kaldığı iddia edildi

‘Sadece dinledi’
banner598

  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, NATO zirvesi çerçevesinde görüştüğü ABD Başkanı Biden, Almanya Başbakanı Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Kıbrıs sorununda söylediklerini “kapalı Maraş’taki faaliyetlerine son vermesi ve iki devlet çözümü tezinden vazgeçmesi gerektiği” telkinlerini dinlediği, fakat cevap vermediği iddia edildi.

   Alithia gazetesi, konuyla ilgili haberinde şöyle dedi:
   “Başkanlık, her yöntemle Erdoğan’a ‘Avrupa Konseyi’nde pozitif ajandanın Maraş’taki eylemlerine son vermesinden geçtiği mesajını vermeye çalıştı. Ancak kimse mesajın, muhatabı tarafından alınıp alınmadığından emin değil.”
   Gazete, Miçotakis’in Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i telefonla arayarak Erdoğan ile görüşmesi hakkında bilgilendirdiğini, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in ise Brüksel’de Ankara ile görüşülenleri öğrenmek üzere Yunan ve Alman denkleri ile temas kurduğunu yazdı.
   Politis, Türkiye ile Yunanistan’ın Brüksel’de vardığı Ege’de iyi ortam ve sakin bir yaz niyetinin Doğu Akdeniz’i (sözde “Kıbrıs MEB”i kast ediliyor) ve kapalı Maraş’ı da kapsayıp kapsamayacağından emin olunamadığına işaret etti. 

Güney Kıbrıs’ı dışladı

   Fileleftheros ise Erdoğan’ın Brüksel’deki temaslarında, Türkiye’nin anlaşmazlığı olan herkesle çözüm bulunabilir tezini geçirmeye çalıştığını ancak Güney Kıbrıs’ı bu tezin dışında tuttuğunu yazdı, bu çıkarımı, Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz konularını gündeme getiren muhataplarına cevap vermemesine bağladı.
   Gazete Rum siyasi partilerinin NATO zirvesi çerçevesindeki gelişmelerle ilgili yorumlarını da aktardı.
   Habere göre, DİSİ Erdoğan-Miçotakis yüz yüze görüşmesinin, “bölgedeki gerilimin düşürülmesi hedefine yönelik özlü bir adım” diye niteledi. 
  AKEL Kıbrıs sorunu ve perspektifleri konusunda şekillenen sahneden endişe belirtti, “hükümetin ve Kıbrıs diplomasisinin izlediği çizgi sonuç vermedi, Türkiye yeni emrivakiler yaratma taktiğine devam ediyor. Müzakere boşluğu Kıbrıs sorununda, mevcut yakınlaşmalardan Türk tezlerine kayma demek olan yeni fikirler sızmaya başladı” dedi. 
   EDEK “Türkiye’nin Kıbrıs’taki eylemleri devam ederken Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin normalleşmesinden söz edilmesinin nasıl mümkün olabileceğini” sordu.
DİKO ise kapalı Maraş’taki faaliyetlere son verilmesi talebini dile getirdi.    

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Kardesim milletin maval dinleyecek hali yok sallamıyoruz var mı ötesi kimse itten pusttan akıl alacak degil yAllah

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474