banner564

Tam işlem yasağı

Avrupa Birliği, Rusya'ya yönelik yaptırımların kapsamını kripto paralara genişletti

Tam işlem yasağı
banner598

Avrupa Birliği (AB), Rusya'ya yönelik yaptırımların kapsamını kripto paralara genişletti. AB merkezli kripto para borsalarının Ruslara yönelik işlemlerini daha önce yasaklayan AB bu kez yasak kapsamını kripto para cüzdanlarını da ekledi ve para yatırılmasını yaptırım kapsamına aldı. AB üye ülkelerine ait para ve menkul kıymetlerin Rusya ve Beyaz Rusya'ya satışına da yasak getiren AB, aralarında Rus bankacılığının yüzde 23'ünü temsil eden VTB'nin de dahil olduğu dört bankaya tam işlem yasağı getirdi.
Rusların yurtdışına para taşımasına izin verebilecek potansiyel açıkları engellemek isteyen AB, beşinci yaptırım paketi kapsamında kripto cüzdanlarını, paraları ve kripto işlemlere imkân veren bankalar ile vakıfları hedef aldı.
Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Birlik, AB merkezli kripto borsalarının hedeflenen kişilerden işlemleri yasaklasa da bazı boşlukların kaldığına dair endişeler devam ediyordu.
AB, dünkü kararıyla birlikte yasağı kripto cüzdanlarına para yatırma doğrultusunda genişlettiğini açıkladı.
Kripto cüzdanlar, bireylerin kripto para birimlerine erişmelerini sağlayan şifreyi güvenli tutmalarının yanı sıra Bitcoin vb. gibi kripto paraların transferlerine ve harcanmasına da olanak tanıyor.
AB ayrıca, AB üye ülkelerine ait para, hisse ve menkul kıymetlerin Rusya ve Beyaz Rusya'ya satışını da yasaklandığını duyurdu.
Ayrıca, Rus bankacılık sektöründeki pazar payının yüzde 23'üne sahip olan VTB de dahil olmak üzere dört Rus bankasına tam işlem yasağı getirildi.
SWIFT erişiminden çıkarılan Rus bankalarının AB pazarlarına işlem yapmasını tamamen kesmek varlıkların dondurulacağı da bildirildi. Son olarak, varlıklarını AB içerisinde saklamak isteyen varlıklı Ruslara vakıflar hakkında tavsiye yasağı da getirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474