banner564

10 yılı harcadı

Anastasiadis, son günüme kadar öneri sunmaya devam edeceğini açıkladı

10 yılı harcadı
banner598

   Rum yönetimi başkanlığından ayrılmaya hazırlanan Nikos Anastasiadis, görev süresinin son güne kadar Kıbrıs sorununda öneri sunmaya devam edeceğini söyledi.

  Fileleftheros’un haberine göre “Politiki (Politikacılar)” isimli derginin yayına girmesi vesilesiyle Kıbrıs sorununa değinen Anastasiadis, 10 yıllık görev süresi içerisinde Kıbrıs sorununda değerlendirilecek hiçbir fırsatı kaçırmadığını, son gününe kadar da çözüm, en azından sonraki başkanın kendi başlattığı Guterres çerçevesi zeminindeki çabayı sürdürebilmesi için gerekli şartları yaratmaya çalışacağını” söyledi.
   “Görevdeki son günüme kadar, ilk aşamada iki toplum arasındaki uçurumu azaltacak ve sağlıklı diyalog şartları olmasına olanak tanıyacak yaratıcı öneriler sunmaya devam edeceğim” diyen Anastasiadis “Sunduğum ancak öteki tarafça karşılık verilmeyen Güven Yaratıcı Önlemlerin hedefi de budur. Müzakereleri, güvenlik başta olmak üzere Kıbrıs sorununun büyük meselelerini ilk defa ortaya konulduğu Crans Montana’ya kadar götüren bizim kararlılığımızdı” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vehbi
Vehbi - 1 yıl Önce

Kıbrıs sorununun çözülmesini engelleyen davar...Senin yüzünden herr iki toplum da hala daha zarar görüyor..Hassiktir ordan bre pislik.

Turkish power
Turkish power - 1 yıl Önce

Palikarya kulamparasi

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473