banner564

5 gün sürdü

ABD ve Rum askerleri ‘savaş alanında yaralı yönetimi’ konulu tatbikat yaptı

5 gün sürdü
banner598

  Rum Millî Muhafız Ordusu (RMMO) ile ABD ordusu özel kuvvetleri, Güney Kıbrıs’ın Korno bölgesindeki “Stavros Stilianidis” komando kışlasında “savaş alanında yaralı yönetimi” egzersizlerinin uygulandığı “Silver Falcon Sofex – 2023 kod isimli tatbikat icra etti.

   Fileleftheros’un haberine göre; 13-17 Şubat döneminde icra edilen tatbikata, RMMO’dan XX Zırhlı Tugayı ile ABD Özel kuvvetler Avrupa Komutanlığı’na bağlı 173’üncü Hava Tugayı (USEUCOM) personeli katıldı.
   Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, RMMO XX Zırhlı Tugayı’nın sıhhiye bölümü doktor ve paramedik personelinin de yer aldığı tatbikatın hedefi “savaş alanında yaralı tarama, uygulama ve tahliye bilgilerinin artırılması” olarak izah edildi.
   Tatbikat sırasında “ateş altındayken kanama, hipotermi, yara bakımı (ilkyardım) ve hava kuvvetlerine bağlı uçar imkânlarla yaralıların savaş alanından hava yolu ile tahliyesi” özellikle çalışıldı, RMMO personeline ABD Silahlı Kuvvetleri’nin uzman ilkyardım ve paramedik personeliyle birlikte eğitim olanağı sağlandı.
   Gazete, birinci sayfasından aktardığı haberine, “Milli Muhafız Ordusu ve ABD’nin Korno’da Askerî Tatbikatı” başlığını attı.
   Alithia haberi, “Milli Muhafız Ordusu’nun ABD Ordusu İle Müşterek Eğitimi… Savaş Alanında Yaralı Yönetimi” başlığıyla aktardı. 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2023, 02:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474