banner564

Etkili siyaset

Maraş’a karşılık Ercan teklifi için AB’den destek isteyen Anastasiadis, bu teklifin Kıbrıslı Türkleri ikiye böldüğünü düşünüyor

Etkili siyaset
banner598

  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in kapalı Maraş’a karşılık Ercan Havaalanı ve Mağusa Limanı’nı “açma” odağındaki “Güven Yaratıcı Önlem (GYÖ)” teklifine AB’den destek istediği bildirildi.

   Fileleftheros “GYÖ’ler İşgal Bölgelerini Bölüyor… Başkan, GYÖ’nün ilerletilmesi ve Uygulanması İçin Avrupa Birliği’nin Yardımını İstedi” başlıklı haberinde, Rum tarafının teklifinin “KKTC’de karışıklık yarattığı ve Kıbrıs Türk toplumunun bölünmüş göründüğü” değerlendirmesini aktardı.
   KKTC liderliğinin öneriye olumsuz yaklaştığı, Kıbrıs Türk solunun ise destekler göründüğü gözlemini paylaşan gazete, Rum yönetiminin de, Türkiye’ye karşı yaptırım yerine güven yaratıcı önlem telkininde bulunan Avrupalılardan Anastasiadis’in teklifine destek bulmaya çalıştığını yazdı.
Habere göre, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un düzenlediği uluslararası ölçekli toplantı için Brest kentinde bulunan Anastasiadis Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüştü.
   Anastasiadis’in, teklifini Avrupa Konseyi’nde anlatmayı hedeflediğini yazan gazete GYÖ teklifiyle ilgili şunları yazdı:
  “Hem Kıbrıs müzakerelerinin uzlaşılmış BM parametreleri içinde yeniden başlamasına zemin hazırlığını kolaylaştırmayı, hem de karada ve denizdeki Kıbrıs, bölge ve AB için zararlı Türk faaliyetlerini sonlandırmayı hedefliyor.”
   Gazeteye göre, Rum Sözcü Marios Pelekanos AB’nin, Anastasiadis’in teklifinin ileri götürülmesi ve uygulanması için yardım etmesini ve Kıbrıs sorununun çözümünde, BM Genel Sekreteri’nin iyi niyet misyonunu “tamamlayıcı olacak şekilde inisiyatif almasını” istediklerini söyledi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Orospu ananı kime sattığını düşün once

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473