banner564

Federal çözüme  destek belirtti

Kıbrıslı Türklere seslenen Anastasiadis “mümkün olmayan taleplerden vazgeçin” dedi

Federal çözüme  destek belirtti
banner598

   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıslı Türklere, “mümkün olmayan taleplerden vazgeçme” çağrısı yaptı.

   Fileleftheros’a göre görev süresi 2023’te bitecek olan Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ta toplanan Dış Rumlara son kez hitap ederken, Kıbrıs sorununa değindi.
   Konuşmasının bir bölümünde “Bizim için tek bir seçenek var. O da iki bölgeli, iki toplumlu, BM Güvenlik Konseyi kararlarında kaydedildiği şekliyle siyasi eşitliği olan, işleyebilir ve sürdürülebilir devleti gündeme getirecek federasyondur”  diyen Anastasiadis, böyle bir çözümle toprak bütünlüğünü ve tam egemenliği, Türk askerinin çekilmesini ve garanti sisteminin tasfiyesini sağlaması gerektiğini ekledi.
   Anastasiadis, Kıbrıslı Türklere “mümkün olmayan taleplerden vazgeçmeleri” çağrısı yaparak, “vatanı birleştirecek bir çözüm ihtimalinin sağlayacağı perspektifleri düşünmelerini” istedi.
   Politis, “Seçim Öncesinde Crans Montana’nın ‘Kirli Çamaşırları’… Müzakere Grubu Üyesi Tumazos Çelebis’in Açıklamaları Başkan’ı ve Hristodulidis’i İfşa Ediyor” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Crans Montana’da yaşananları aktardı.
   Gazeteye göre Çelebis, müzakerelerin çökmesinden kısa süre önce BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Anastasiadis’e, “elinde, Türk tarafının garantiler, müdahale hakkı ve gözlem mekanizması ile askerin çekilmesine dair önerisi” bulunduğunu söylediğini ancak Rum tarafının bunu görmezden geldiğini söyledi.
   Eski Dışişleri Bakanı ve Rum Yönetimi başkan adaylarından Nikos Hristodulidis’in “ihanet olur” diyerek Rum tarafının öneri sunmasına şiddetle karşı çıktığını da söyleyen Çelebis, “Hristodulidis’in tepkisi yüzünden biz öneri sunana kadar bir hafta geçti, önerilerimiz de Genel Sekreter’in istediği gibi net maddeler şeklinde değil tam bir romandı” ifadesini kullandı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fevzi Ogelman
Fevzi Ogelman - 2 yıl Önce

Turk askeri cekilecek, garanti sistemi tasfiye edilecek......bu, cozum istemeyiz anlamina gelir.

Olcay Akdeniz
Olcay Akdeniz - 2 yıl Önce

Iki ayri Devleti Rumlar zorlukla yarattilar, simdi begenmeiyorlar.
fakatbiz begendik. bize danish mayan Birlesmis devletled Kuzeyden Ayrilmali, her seylerini alip gitmeli.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473