banner564

Girne’yi unuttu

Hristofyas, Güzelyurt, Maraş ve Karpaz’ın federal yönetim altında kalmasını istedi

Girne’yi unuttu
banner598
 Rum Ulusal Konseyi’nin önceki gün gerçekleşen tkritik toplantısında söz alan eski Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas’ın, Maraş, karpaz ve Güzelyurt’un ‘federal yönetim’ altında olması yönünde görüş belirttiği açlıklandı.
   Simerini gazetesi, Anastasiadis’in, Kıbrıs Türk tarafına “Omorfo’”nun (Güzelyurt) federal yönetim altına dahil edilmesini önerdiğini ancak bunun Kıbrıs Türk lider Akıncı tarafından ret edildiğini söylemesi üzerine anlaşmazlıklar yaşandığını belirtti. 
   Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas ise toplantı sırasında Maraş, Güzelyurt ve Karpaz’ın federal idare altında kalmasının istenmesi gerektiğini belirtti. 
   Anastasiadis’in, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas’ın Garantilerin kaldırılmasına ilişkin belgesini “kuramcılık” olarak nitelendirmesi tepkilere neden oldu.
   Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın Türkiye’nin Garantileri bırakmasının söz konusu olmadığı ve başka bir formülün bulunması gerektiği aksi takdirde Kıbrıs sorununa çözüm bulunamayacağını ifade ederken AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun bu söyleme tepki göstermesi şaşkınlık yarattı. 

İsviçre’ye kimler gidiyor 

   Bu arada Alithia gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anasatasiadis’e İsviçre’de eşlik edecek müzakere grubundan 8 kişinin isminin netlik kazandığını yazdı. 
   Habere göre Anastasiadis’e, Andreas Mavroyannis, Polis Poliviu, Kipros Hrisostomidis, Tumazos Çelepis, Erato Kozaku Markulli, Andreas Hacıraftis ve Nikos Hristodulidis eşlik edecek. 
   Anastasiadis’e, ele alınacak konularla alakalı 4-5 teknokratın da eşlik edeceğini yazan gazete, Anastasiadis’e eşlik edecek kişilere dair nihai listenin ise 20 kişiyi aşmamasının da beklendiğini kaydetti.
   Gazete, aynı haberinin içerisinde, Ulusal Konsey alt komitesinin perşembe günü toplanacağını belirtti. 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 06:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473