banner564

Güney'de 6 yeni Coronavirüs vakası

Toplam sayı 970 oldu

Güney'de 6 yeni Coronavirüs vakası
banner598

Güney Kıbrıs’ta son 24 saatte 799 test yapıldı, 6 yeni Coronavirüs vakası tespit edildi. Güneyde toplam vaka sayısı 970’e çıkarken, yeni tespitlerin 6’sından 5’inin yurt dışından dönenlere yapılan testler sonucu saptandığı açıklandı. 
Kıbrıs Epidemiyolojik Gözetim Birimi verilerine göre; yeni vakaların 5'i adaya geri dönenlerde saptandı. 
Yurt dışından geri gelenlerden alınan toplam 337 örnekten 5'inde pozitif vaka tanımlandı. 
İlgili kişilerin yakın temaslarının tespit edildiği ve kontrole alındığı duyuruldu.
Ayrıca özel bir işletmeden alınan testler sonucu da bir vaka saptandı. Berberler, kuaförler, güzellik salonları, okullar ve geçmiş vakaların izleme süreçlerinden ise herhangi bir yeni vaka görülmediği açıklandı.
Güneyde mevcut verilere dayanarak, toplam vaka sayısı 970 olarak gerçekleşti.
Mağusa Paralimni Genel Hastanesi'nde halen üç hastanın tedavi gördüğü belirtildi.
Ayrıca, Lefkoşa Genel Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde, iki hastanın daha solunum cihazına bağlı olarak tedavilerinin sürdüğü açıklandı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gercekci
Gercekci - 4 yıl Önce

Bakin 6 vakadan 5 i yurt disindan gelmis, hani limanlari kapilari acalim diyenler baksin gorusn actiginiz zaman ulkeye NE GETIRECEKSINIZ. Bizim bu salginla bas edebilecek bir saglik alt yapimiz da yok . ARtik ne olacagini siz tahmin edin. Alt yapi kurulmadan , pandemi hastanesi kurulmadan , testler ilaclar personel cihazlar vesayre vesayre HEPSI tamalanmadan kapilari acmak veya ucuslari baslatmak bu ulkede tam bir felakete sebep olabilir. Bunu saglikcilar anliyor, bilim kurulu biliyor O YUZDEN kapilari acmiyoruz.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474