banner564

Güven kalmadı

Kıbrıslı Rumlar siyasilerin icraatlarından memnun değil

Güven kalmadı
banner598

    Güney Kıbrıs’ta yapılan bir ankette vatandaşların ne hükümetten, ne de muhalefetten memnun olmadığı ortaya çıktı.

   Fileleftheros gazetesi, , “LS Prime Market Research &Consulting Ltd” tarafından  “Sigma” kanalı adına 16-23 Ekim tarihleri arasında yapılan anketin sonuçlarına yer verdi. 
   Gazete, ankete katılanların büyük bir çoğunluğunun, Güney Kıbrıs’taki durumların yanlış yöne gittiği görüşünde olduğunu yazdı.
   Ankete katılan her 2 kişiden 1’inin, hükümetin iç meseleleri ele almasından memnun olmadığını yazan gazete, her 3 kişiden 2’sinin de muhalefetten hoşnutsuz olduğunu belirtti. 
   Habere göre, Güney Kıbrıs’taki gidişatı yüzde 68’i ‘yanlış’; yüzde 17’si ‘ne yanlış ne doğru’; yüzde 14’ü ‘doğru’ bulurken, yüzde 1’i ‘bilmiyorum/yanıt yok’ yanıtını verdi.
   Partilerin oy oranı ise şu şekilde çıktı:
“DİSİ yüzde 16.8; AKEL yüzde 14.4; DİKO yüzde 7.3; EDEK yüzde 3.4; ELAM  yüzde 3.6; Ekologlar ve Vatandaşlar İşbirliği yüzde 3.3; Dayanışma Hareketi yüzde 1.0; DİPA yüzde 1.4.”
Oy kullanmayacağım diyenlerin oranı yüzde 23.5, kararsızların yüzde 11.9, boş oy veya geçersiz yüzde 0.9 ve yanıt vermeyenlerin oranı yüzde 8.6 oldu.

Pandemi süreci

   Pandemi konusundaki soruların da yer aldığı ankette, vatandaşların yüzde 47’sinin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından pandemi konusunda yapılan icraatları “iyi” olarak nitelendirdiğini yazan gazete, yüzde 25’in ise bunu “çok iyi” şeklinde değerlendirdiğini belirtti. 
Gazete, ankete katılan her 2 kişiden 1’nin de vatandaşların pandemi tedbirlerine uyma disiplininden memnun olduğunu dile getirdiğini yazdı.

Kıbrıs sorunu

   Habere göre, ankete katılanların yüzde 69’u hükümetin ve yüzde 75’i ise partilerin Kıbrıs sorununa aranan çözüm konusunda belirsiz bir pozisyona sahip olduğunu düşünüyor.
Ankete katılanların yüzde 66’sı ise Maraş konusunun ele alınması şeklinden hoşnut olmadığını dile getirdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473