banner564

Federasyon için birlikte mücadele

‘Demokrasi ve İrade Yürüyüşü’ne AKEL’den destek

Federasyon için birlikte mücadele
banner598

  Lefkoşa’nın Türk kesiminde gerçekleşen ‘Demokrasi ve İrade Yürüyüşü’ne Rum Komünist AKEL partisi de destek verdi. 

   Fileleftheros gazetesi “İşgal Bölgelerinde Demokrasi ve İrade Yürüyüşü” başlıklı haberinde, Kıbrıslı Türklerin dün akşam saat 18.00’de düzenlediği yürüyüşe 4’üncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, CTP Başkanı Tufan Erhürman, TDP Başkanı Cemal Özyiğit, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve bazı diğer siyasilerin de katıldığını yazdı.
   Gazete, AKEL’in de yürüyüşle ilgili açıklama yaparak, Kıbrıslı Türklerin “Demokrasi ve İrade Yürüyüşü” adıyla gerçekleştirdikleri eyleme destek verdiğini kaydederken, Kıbrıslıların iç meselelerine üçüncü ülkelerin müdahalesi olmaksızın, kendi başına, özgür ve demokratik şekilde karar vermeleri yönünde ortak mücadele vurgusu yaptığını yazdı. AKEL ayrıca, Kıbrıs’ı ve iki halkı yeniden birleştirecek federal çözüm hedefiyle birlikte mücadele edilmesi gerektiğine işaret etti.
   Haber, Alithia’da “Kıbrıslı Türkler Yine Yollarda”, Haravgi’de “Ankara Elini Üzerimizden Çek”, Politis’te “İşgal Bölgeleri: Ankara, Elini Üzerimizden Çek” başlığıyla yer aldı. 

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2020, 12:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Xyz
Xyz - 3 yıl Önce

Ne akeli hayatı stalin orgu denilen katyuşa roketlerinin üzerine oturarak geçenler böyle düşünür tabi bir de roketler içlerinde patladıysa müptela olmuslardir

Xyz
Xyz - 3 yıl Önce

Ne oldu pasından ne olacak akel üçün biri mi

Halil Giray
Halil Giray - 3 yıl Önce

KKTC'ye ve TC'ye karşı AKEL ile işbirliğimiz!

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473