banner564

‘İki devletli çözümü kabul etmedim’

Çavuşoğlu ile 2018’de New York’ta görüştüklerini söyleyen Anastasiadis, tutanakların açıklanabileceğini duyurdu

‘İki devletli çözümü kabul etmedim’
banner598

  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun New York’ta gerçekleştirdikleri görüşmenin içeriği Güney Kıbrıs’ta yeniden gündem oldu.

   Fileleftheros gazetesi: “Çavuşoğlu Görüşmesi Konusu Yeniden Açıldı” başlığı altında verdiği haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in dün “Alpha” televizyonuna yaptığı açıklamaların ardından, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla New York’ta gerçekleştiği ve “iki devletli çözüm konusunu gündeme getirdiği” iddia edilen görüşmenin yeniden gündeme geldiğini yazdı.
   Gazete, Anastasiadis’in söz konusu röportajında, Çavuşoğlu’yla gerçekleştirdiği görüşmenin kendileri tarafından tutulan tutanakları olduğunu, Türkiye’nin tutanaklarının da BM tarafından kendilerine verildiğini söylediğini, Rum Hükümet Sözcüsü Kiriakos Kusios’un da dün bu konuya ilişkin sorularını yanıtladığını aktardı.
   Habere göre Kusios, söz konusu görüşmeye ilişkin kendilerinin tuttuğu tutanakların bulunduğunu, ayrıca BM’nin kendilerine, görüşmeye ilişkin Türk tarafının tutanaklarının da BM’ye ulaştığı bilgisinin geldiğini ifade etti.
   Anastasiadis’in, “görüşmenin Türkiye tarafınca tutulan tutanaklarının kendilerine ulaştığı” iddiasında bulunmasının ardından dün gazetecilerin bu yöndeki sorusuna ise Kusios: “Kendisinin, Anastasiadis’in açıklamasını bu şekilde algılamadığını” söyleyerek yanıt verdi.

Son noktayı koydu

   Alithia gazetesi ise konuya ilişkin haberini: “Başkan’ın Çavuşoğlu’yla İki Devleti Görüştüğü Dedikodusuna Son” başlığı altında verirken, Anastasiadis’in dün Çavuşoğlu’yla 2018 yılında New York’ta gerçekleştirdiği görüşmenin tutanaklarının, Türk tarafının tutanaklarıyla birebir uyuştuğu söyleyerek, Çavuşoğlu’yla iki devletli çözümü görüştüğü iddialarına son noktayı koyduğunu öne sürdü.
   Gazeteye göre Anastasiadis dünkü açıklamasında, Çavuşoğlu’yla gerçekleştirdikleri görüşmenin ses kaydının kendileri ve Türk heyet tarafından alındığını, kayıtların yazıya dökülmesi sonrasında her iki tarafın tutanaklarının örtüştüğünün görüldüğünü iddia ederek, her iki tutanağın da BM’nin elinde bulunduğunu ifade etti.
   Anastasiadis, söz konusu tutanakların, kendisinin iki devletli çözüme karşı çıktığını ve böyle bir çözümün uluslararası toplum tarafından da kabul görmeyeceğini söylediğini net bir biçimde ortaya koyduğunu iddia ederek, söz konusu tutanakların Çavuşoğlu tarafından kamuoyuyla paylaşılmasının kendisi için hiçbir sakıncası olmadığını da vurguladı.
   Anastasiadis açıklamasının devamında, Çavuşoğlu’nun tutanaklarının BM’nin ve kendilerinin elinde bulunduğunu, söz konusu tutanaklarda kendisinin görüşmenin en başından itibaren, iki devletli çözümün kabul edilemeyeceğini söylediği kısmın da yer aldığını iddia etti.
Gazete haberinin devamında ise Kusios’un dünkü açıklamalarına yer verdi.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
kktc ajani lefkoseli mimar ozlem ozogmen
kktc ajani lefkoseli mimar ozlem ozogmen - 3 yıl Önce

Thodex i duyunca Salih boyacinin bankasi, genel muduru dolandirici uckagitci Serdar Denktas gocanci Muge Boyaci ve ailesi aklima gelir. Bankanin icini bosalttilar fonladilar talanladilar, Ayni Thodex in aciklamasi gibi Serdar efendi Denktas mis ortak buldum geliyor kimse magdur olmayacak deyip USA da muhasebecisini Ralph V Estep i 40 milyon $a caldigi paranin yarisini kotu seneryo ile geri vericekti Ralph v.Estep vasitasiyla. Bir buyuk el bunlari ne hapise sokturdu nede bedel odetti. iste o el kesilmeliydi iste o el koparilmaliydi mallarina mulklerine el konulmaliydi. Boyle Thodex gibi ornek olmayacakti Hala gec degil bunlarin mal varliklarina banka hesaplarina el konulmali. Imam osurursa cemmaat sicarmis.

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Bilmemneme kadar et bilmemneme kadar etme yurru anca gidersin

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474