banner564

Kazılar sürecek

Kıbrıs’taki kayıpların bulunmasına ilişkin çalışmalar Avrupa Parlamentosuna taşındı

Kazılar sürecek
banner598

 Rum Meclisi Göçmenler Komitesi Başkanı Nikos Kettiros ve beraberindeki heyetin, Avrupa Parlamentosu’ndaki temasları çerçevesinde kayıplar konusunu da ele aldığı belirtildi.
   Haravgi gazetesinde yer alan habere göre; Kettiros temaslarının ardından yaptığı açıklamada Kıbrıs kayıplarıyla ilgili raportörün, Avrupa Parlamentosu’nun  karar alınma prosedürünün başlangıcı olan bir çalışma metni sunduğunu kaydetti.
   Kettiros bunun yolun sonu olmadığını belirtirken, Avrupa Parlamentosu seçimleri için yakın zamanda seçim kampanyalarının başlayacağının da göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.
Nikos Kettiros, Türk ordusunun kayıpların akıbetinin belirlenmesi çabalarında ve toplu mezarların kazılmasında  ortaya koyduğu “engelleri”, Avrupa Parlamentosu üyelerinin bilgisine de getirdiğini ifade etti. Kettiros ayrıca çabalarının amacının Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk kayıpların akıbetinin belirlenmesi olduğunu da kaydetti.
   Gazete, Rum heyetin,  Avrupa Birliği'ne (AB) bağlı Sivil Özgürlükler Komitesi (LIBE) toplantısına katılarak Avrupa Parlamentosu’nun kayıplarla ilgili raportörü Isabel Santos, LIBE üyeleri Jörun Lennaers (Avrupa Halk Partisi, Hollanda) ve Tineke Strick (Yeşiller, Hollanda) ve Güney Kıbrıs  AP milletvekilleriyle bir araya geldiklerini yazdı.
   Kendilerinin sadece Kıbrıslı Rum kayıpların akıbetinin belirlenmesi için Brüksel’de bulunmadıklarını ve Kıbrıslı Türk kayıpların tüm kayıpların akıbetinin belirlenmesini istediklerini belirten Kettiros, 1963-64 ve 1974’ten beri akıbeti bilinmeyen 900’ü aşkın kişiden bahsettiklerini de söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2023, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473