banner564

Kıbrıs birleşmeli

Rum Savunma Bakanı Petridis, Türkiye’nin Maraş politikasını eleştirdi ve müzakere çağrısı yaptı

Kıbrıs birleşmeli
banner598

   Rum Kıbrıs Savunma Bakanı Haralambos Petridis, Türkiye’nin Maraş’taki “yasadışı eylemlerinin” kabul edilemez olduğunu söyledi.

   Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Lefkoşa Rum Kesimi’nde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Petridis, Kıbrıs sorununun BM Güvenlik Konseyi kararları ile AB ilkeleri zeminindeki çözümü için gösterilen çabalara bağlı olduklarını kaydetti.
   Habere göre Petridis, uluslararası topluma da, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi için adil ve uzlaşı zemininde çözüm bulunmasına yönelik müzakerelerin, samimi bir diyalog çerçevesinde yeniden başlamasına hazır olduklarını ilettiklerini belirtti.
   Petridis, Türkiye’nin Neo-Osmanlı vizyonuna sahip yeni politikasına dayanan kabul edilemez tutum sergilediğini ve böylelikle Uluslararası hukuku her anlamda ihlal ettiğini kaydederek, müzakerelerin yeniden başlaması ile yeniden yaklaşma için gösterilen her türlü çabayı “dinamitlediğini”, mülteci krizini kendi lehinde kullandığını ve gerek Kıbrıs’ta, gerekse Doğu Akdeniz’de ve Yunan bölgesinde yeni oldu-bittiler yaratmaya çalıştığını öne sürdü.
   Savunma Bakanı Petridis, “işgal ve istilanın” getirdikleriyle tüm güçleriyle ve birlik halinde mücadele etmenin görevleri ve sorumlulukları olduğunu söyledi.

İlişkiler zehrlendi

   Öte yandan İçişleri Bakanı Nikos Nuris ise, Lefkoşa Rum Kesimi’ne bağlı Temvria köyünde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye’nin saldırgan söylemlerde bulunmaya devam ettiğini ve bu tutumuyla, adadaki iki taraf arasındaki ilişkileri “zehirlediğini” söyledi.
   Gazetenin bir diğer haberine göre Nuris, Türkiye’nin kabul edilemez tavırları ve “yasadışı eylemleri” nedeniyle, Kıbrıs sorunu müzakerelerindeki donmanın sürdüğünü dile getirdi.
   Nuris, Türkiye’nin Güney Kıbrıs’a Yeşil Hat üzerinden gönderdiği binlerce mülteci aracılığıyla sözde “kolonizasyon” yaratmak için uğraş verdiğini iddia ederek, Avrupalı liderlere nüfusun yabancılaştırılmasına müsaade etmeyeceklerini ilettiklerini belirtti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
XLarge
XLarge - 2 yıl Önce

Bunca zamandır barışa yanaşan biz Türkler, hayır diyen başka antlaşmalar dayatan siz. Hadi bizimkiler ahmak, siz ? Yalancı ve hadsiz.

hasan tabur
hasan tabur - 2 yıl Önce

Haydaa bir kavgadir bitmek bilmiyor.Iki halk birb
irinin salcasini begenmiyor

Olcay Akdeniz
Olcay Akdeniz - 2 yıl Önce

Biz onlardan fazla olunca , Larakayı geri isteriz.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474