Avrupa Birliği (AB) Balıkçılık ve Okyanuslardan Sorumlu Komiseri Kostas Kadis, AB Ko-misyonu Başkanı Ursula Von der Leyen’in, Güney Kıbrıs’ın bölgedeki yangınlara müdahale konusunda AB merkezi olma önerisini dile getirmesini “çok önemli bir duyuru” şeklinde nite-lendirdi.
Fileleftheros gazetesi; Kadis’in, Güney Kıbrıs’ın AB’nin yangın söndürme merkezi olma önerisi hakkında gazeteye verdiği söyleşiyi yayımladı.
Habere göre Kadis, Güney Kıbrıs’ta yangın müdahale merkezi kurulmasının stratejik açıdan büyük önem taşıdığını belirtirken AB Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen’in yıllık ko-nuşmasında değindiği unsurları değerlendirdi.
Von der Leyen’in konuşmasında, AB ülkelerinin birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmele-ri ve AB ülkelerinin güvenlik ve savunmalarının güçlendirilmesi gerektiği dile getirdiği vurgula-yan Kadis, Güney Kıbrıs’ın yangınlarla mücadele merkezi olma önerisinin gündeme getirilme-sinin ise Güney Kıbrıs’a duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu öne sürdü.
Kadis, Güney Kıbrıs’ın AB’deki konumunu güçlendirdiğini ve gerek Avrupa Konseyi gerekse AB Komisyonu düzeyinde Brüksel’in güvenini kazandığını iddia ederek AB güvenlini arttır-mayı hedefleyen SAFE programına da değindi.
Önemli bir fırsat
AB Komiseri Kadis; Kıbrıs’ın yangın söndürme merkezi ilan edilmesini değerlendirdi
YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER

