banner564

Önemli gelişme

Bahreyn’de 137 ülkenin katılım gösterdiği etkinliğin açılışında KKTC bayrağı da yer aldı

Önemli gelişme
banner598

Bahreyn’in başkenti Manama’da temaslar yapan Cumhuriyet Meclisi heyeti, Parlamentolar Arası Birlik Toplantısının 146’ncısının açılış etkinliğine katıldı.
Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu başkanlığındaki heyette Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Asım Akansoy, Demokrat Parti Genel Sekreteri Serhat Akpınar ve Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri Talip Atalay ile KKTC’nin Bahreyn Temsilcisi Umut Koldaş yer aldı.
137 ülkenin katılım gösterdiği açılış etkinliğinin ülke bayraklarının sergilendiği bölümünde KKTC bayrağı da yer aldı.
Açılış konuşmalarının yer aldığı etkinlikte Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterress’in video mesajı da gösterildi.
Etkinlikte ayrıca Türkiye ve Suriye’de meydana gelen depremler nedeniyle hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu.

Pakistan ve Türkiye heyetleriyle görüşmeler
Cumhuriyet Meclisi heyeti PAB temasları çerçevesinde etkinliğin yapıldığı Sühail Merkezi'nde Pakistan heyeti ile bir araya geldi.
Pakistan Parlamentosuna mensup senatörler Farooq H. Naek, Hod,  Mushahid Hussain ve Mr. Musa Gillani ile görüşme gerçekleştiren Meclis heyeti, iki ülke arasında eğitim ve kültür alanlarında devam eden işbirliklerinin ileriye taşınması konusunda görüş alışverişinde bulundu.
KKTC Milletvekilleri, Pakistan heyetine Uluslararası alanlarda Kıbrıs Türk halkına vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.
Meclis heyeti bir sonraki görüşmesini Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen PAB toplantısında yer alan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM)  mensup Milletvekilleri Ravza Kan Kavakcı ve Arife Polat Düzgün ile yaptı. Görüşmede Türkiye Cumhuriyeti Manama Büyükelçisi Esin Çakıl da yer aldı.
Görüşmede ayrıca Türk Devletleri Teşkilatı’nın ardından diğer uluslararası örgütlerde de KKTC’nin üyeliğinin yer alabilmesi için atılması gereken adımlar üzerinde duruldu. 
KKTC Milletvekilleri PAB toplantısı için bir çok ülkeden Bahreyn’e gelen konuk ülkelerin milletvekilleri görüşme imkanı buldu.
 

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2023, 10:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
ÜMİT  Ozdemirağ
ÜMİT Ozdemirağ - 1 yıl Önce

137 ülke vardı diyorsun ama, sadece Pakistan'ın adı geçiyor. Konu Pakistan.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473