banner564

Planı hazır

Hristodulidis’in hedefi AB’nin Kıbrıs konusunda daha aktif olması

Planı hazır
banner598

  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristoduldis ile çalışma arkadaşlarının AB’nin Kıbrıs sorunundaki çıkmazın kaldırılmasına müdahil edilmesi planı üzerinde çalıştığı, önümüzdeki dönemde Atina ve Brüksel’de yapılacak temaslara zemin oluşturacağı bildirildi.

   Fileleftheros “Çıkmazın Kaldırılması için AB Planı” başlıklı haberinde AB’nin Kıbrıs sorununa daha aktif müdahil olması hedefine yönelik ilk hareketlerin 23 Mart’ta Brüksel’de gerçekleştirilecek Avrupa Konseyi’nde yapılacağını yazdı.
    Habere göre Rum tarafının, hedefe yönelik hareketleri Yunanistan’la istişare içerisinde gerçekleşecek ve detayları da Hristodulidis’in 13 Mart’ta Yunanistan’a yapacağı ziyarette görüşülecek. Rum tarafı Hristodulidis’in gerek Atina ziyareti gerekse katılacağı ilk AB zirvesi için yoğun hazırlık yapıyor. 
   Hristodulidis’in Avrupalı denklerine önermeyi düşündüğü somut öneriler haricinde aklında, Kıbrıs sorununda rol oynayabileceklerini değerlendirdiği ve görüşeceği bazı isimler var.

Öteki tarafın tezleri bizi tatmin etmiyor

  Hükümetinin çıkmazı kırmaya odaklandığını söyleyen Hristodulidis, bir gazetecinin sorusuna karşılık “zorlukları da olguları da öteki tarafın tezlerini de biliyoruz ancak bu tezler bizi tatmin etmiyor. Türk tarafının uzlaşmazlığı diye elimiz kolumuz bağlı kalmamız söz konusu değil” dedi.
Hristodulidis hükümetinin özellikle “BM çerçevesi içerisinde bir başrol oynayarak bütün müdahil tarafların Kıbrıs sorununun çözümünden ortaya çıkacak menfaatleri anlamaları için gerekli şartları yaratabileceğine” inandığı AB’ye yatırım yaptığını vurguladı.
   Bundan sonra atılacak adımları anlatırken 23 Mart’ta Brüksel’de gerçekleşecek AB zirvesini adres gösteren Hristodulidis bu çerçevede BM Genel Sekreteri’yle, AB’nin üç kurumsal başkanıyla, bazı Avrupalı liderlerle, planı çerçevesinde görüşeceğini söyledi, “Planımızı hazır, çıkmazı kırabilmek için bazı Avrupalı liderlerle paylaşacağız. Türk seçimlerini beklemek zorunda değiliz. Zaman kaybetmemeliyiz” dedi.
   Gazetecinin planla ilgili sorusuna karşılık da “Evet planımız hazır, onu çalışma arkadaşlarımla tartışıyorum ve temas ettiğim bazı kişilerle paylaşacağım” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474