banner564

Rum Yönetimi zorda

Yılın ilk 3 ayında Güney Kıbrıs’a teknelerle 3 ayda 2 bin 448 sığınmacı gitti

Rum Yönetimi zorda
banner598

   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in sığınmacı konusunda var olan ciddi krizi, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ve Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile görüştüğü belirtildi.
Fileleftheros gazetesine göre, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis dün Bakanlar Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Leyen ile gelecek Pazar günü de görüşeceğini belirterek, İçişleri Bakanı Konstantinos Yoannu’nun ise AB İçişleri Komiseri Ylva Johansson ile konuyu ele aldığını kaydetti.
   Hristodulidis, Lübnan’ın gerek sığınmacı-mülteci sorununu yönetmesi, gerekse zorlukların aşılması konusunda AB tarafından desteklenen bir ülke olması göz önünde bulundurularak, AB’den belirli şeyler talep ettiklerini söyledi. Hristodulidis, Avrupa Komisyonu Başkanı ve AB İçişleri Komiseri ile bazı eylemler konusunda uzlaştıklarını da belirtti.
   DİSİ Başkanı Annita Dimitriu ise yaptığı yazılı açıklamada sığınmacı konusunda tüm düzeylerde faaliyetlerde bulunmaları gerektiğini vurguladı. Dimitriu faaliyetlerin lafta kalmaması gerektiğini de ifade etti.
   Avrupa Parlamentosu Başkanı Roberta Metsola ile geçen Salı günü yaptığı görüşmeye atıfta bulunan Dimitriu, konunun ciddiyetini ve önemini Metsola’nın gündemine de getirdiğini belirtti.
Avrupa Birliği’nin sığınmacı konusunda etkin katkısını ve dayanışmasını da talep ettiğini söyleyen Dimitriu, sığınmacı konusunun ulusal parlamento başkanları düzeyinde en kısa zamanda ele alınması gibi önerilerde bulunduklarını ifade etti.

Sığınmacı rakamları

   Alithia gazetesi, Güney Kıbrıs’a yönelik mülteci akını konusundaki haberinde son günlerde ülkeye gelen sığınmacı rakamlarına da yer verdi.
   Güney Kıbrıs’a son dört gün içerisinde Greko Burnu bölgesinden toplam 761 kişiyle 14 teknenin geldiğini yazdı.
  Habere göre, Ocak-Mart 2024 döneminde ülkeye 2 bin 448 sığınmacı geldi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474