banner564

Rumlar memnun

Avrupa’nın, THY’ye yönelik uyarısı sonrasında Güney Kıbrıs’a mülteci akışının azaldığı iddia edildi

Rumlar memnun
banner598

 Avrupa Brliği’nin, Türk Hava Yolları’na (THY) yönelik uyarılarının, Güney Kıbrıs’a ve genel olarak Avrupa ülkelerine mülteci akışını azalttığı iddia edildi.
   Politis gazetesi “Avrupa Bariyeri Mülteci Akışını Azalttı” başlığıyla manşetten aktardığı haberinde, AB’nin bir süredir mülteci akışının güzergahını araştırdığını ve Afrika ülkelerinden büyük bir çoğunluğun, Avrupa’ya geçişin kolay olabileceği belirli bölgelere götürüldüğü tespitine vardığını yazdı.
   Gazete, elde ettiği bilgilere dayanarak, söz konusu araştırmaya göre mültecilerin taşındığı rotaların çoğunun THY tarafından gerçekleştirildiğini ve biletlerin 50-55 Euro gibi cazip fiyatlara satıldığını ileri sürdü.
   Haberde, güzergahların da genellikle Rusya, Beyaz Rusya, Türkiye ve Ercan Havalimanı olduğu iddia edilirken, seçilen güzergahların, Rusya’ya uygulanan yaptırımların kapsamına girmeyen ülkeler olduğunun görüldüğü savunuldu.
Habere göre araştırmada ayrıca, mültecilerin bazılarının Finlandiya üzerinden AB ülkelerine gitmeye çalıştığı, bazılarının da ara bölgede kendilerine gösterilen noktalardan Güney Kıbrıs’a geçtiği öne sürüldü.
   Gazete, mülteci rotaları ile Türkiye ve THY’nin rolünün, Brüksel’in güçlü ve kararlı tepkisini doğurduğunu kaydederek, AB’nin Türkiye ile THY’yi sert şekilde uyardığını ve bu politikayı değiştirmediği takdirde, Avrupa havalimanlarına erişimine kısıtlama getirmek de dahil birtakım yaptırımlar uygulayacağını ilettiğini iddia etti.
   AB’nin Türkiye ile THY’ye yönelik bu müdahalesinin mülteci akışında azalma sağladığını ileri süren gazete, yapılan değerlendirmelere göre AB düzeyinde mülteci akışının yaklaşık yüzde 80 oranında azalma gösterdiğini; Güney Kıbrıs’a bakıldığında da Afrika ülkelerinden gelen mültecilerde yüzde 75 oranında azalma kaydedildiğini öne sürdü. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474