banner564

‘Sabır, birlik ve hedef’

‘Yunanistan Bağımsızlık Günü’ Güney Kıbrıs’ta törenlerle kutlanırken, Hristodulidis halka mesaj verdi

‘Sabır, birlik ve hedef’
banner598

 Yunanistan Bağımsızlık Günü’nün, Güney Kıbrıs’taki tüm ilçelerde düzenlenen törenlerle kutlandığı bildirildi.
   Fileleftheros gazetesi, kutlamalar çerçevesinde pazartesi günü saat 10.00’da, Faneromeni Kilisesi’nde, Başpiskopos Yeorgios tarafından yönetilen ayin yapıldığını ve ayine Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Meclis Başkanı Annita Dimitriu, Eğitim Bakanı Athina Mihailidu ve Yunanistan Büyükelçisi Yoannis Papameletiu’nun katıldığını yazdı.
   Gazete, ayinin ardından Yunanistan Büyükelçiliği önünde resmigeçit yapıldığını ve 12.30’da da Yunanistan Büyükelçiliğinde resepsiyon düzenlendiğini kaydetti.
  Rum lise öğrencileri resmi geçitte ‘Omorfo’, ‘Girne’, ‘Maraş’, ‘Karpaz’ yazılı pankartlar taşıdı.
   Öte yandan Alithia gazetesi ise, Hristodulidis’in törende yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın Bağımsızlık Günü’nü kutlayarak, “Türk işgalinden bu yana 50 sene geçtiğini” ve 1821 mücadelesinin “sabır, birlik ve net hedefler” mesajı verdiğini söylediğini yazdı.
   Habere göre Hristodulidis, hedeflerinin gayet açık olduğunu ve hiçbir şüphe kaldırmadığını belirterek, çaba göstermeye devam edeceklerini kaydetti.
   Gazete, Meclis Başkanı Dimitriu’nun konuşmasında ise ülkenin bağımsızlığına kavuşması için 1821 öğretilerinin izinde gideceklerini söylediğini yazdı.
   Habere göre Dimitriu, dünkü törenlerin kendilerine neleri başarabileceklerini anımsattığına işaret etti. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
KKTC
KKTC - 1 ay Önce

KKTC yoluna devam. It urur kervan yürür.

Turkish Power
Turkish Power - 1 ay Önce

Abd ve ab nin full destegine ragmen ab fonlariyla almanya vs nin uzerinden gecinen 0 a 0 ulkelersiniz yanciliktan oteye gidemiyorsunuz

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 1 ay Önce

Rumlar’ın Yağmalayıp Sattığımız Mülklerine geri dönmek istemelerinden daha doğal ne olabilir ki ? Yaptığımız Uluslararası Suçtan Kurtulmak için TMK çalıştırıp Rum Mülklerini neden Türkleştiremiyoruz acaba ??

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474