banner564

‘Seçim manevrası’

Kiprianu, 3’üncü tur gaz ihalesini ve askerlik süresinin düşürülmesini eleştirince tepkilerin hedefi oldu

‘Seçim manevrası’
banner598
  AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Rum Hükümeti’nin, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki (MEB)” parseller için çıkılan 3’üncü tur ruhsat ihalesi ile askerlik görev süresinin azaltılması konusundaki iki kararını, DİSİ’nin seçim kampanyasının güçlendirilmesiyle ilişkilendirmesinin, Rum hükümetinin tepkisine neden olduğu haber verildi.
    Fileleftheros gazetesinin haberine göre, AKEL Genel Sekreteri Kiprianu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i, kendisine geçici siyasi avantajlar sağlayacak hareketlerle Kıbrıs sorununun özünü feda ederek taktik oyunlarına girişmekle suçlarken, Rum Hükümeti Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos ise açıklamasında, Kiprianu’nun açıklamalarının “Türk tarafına suçsuzluk kanıtı verdiğini” iddia etti.
   Kiprianu’nun son zamanlarda bu konuya dolaylı olarak değindiğini yazan gazete, ancak Kiprianu’nun dün direkt olarak, bunların Kıbrıs sorunundaki çabaları kötü yönde etkilediğini söylemeyi tercih ettiğini aktardı.
   Gazeteye göre, dün sabah Rum radyosundaki bir programda konuşan Kiprianu, Türkiye’nin Kıbrıs sorunundaki bazı hususları ele alacağı yol hakkında Rum kesiminde endişe var olduğunu söyledi ve Anastasiadis’i, kendisine geçici siyasi avantajlar sağlayacak hareketlerle, Kıbrıs sorununun özünü feda ederek, taktik oyunlarına girişmekle suçladı.
    Sözde “MEB’deki” parseller için çıkılan 3’üncü tur ruhsat ihalesi ve askerlik görev süresinin azaltılması konularına değinen Kiprianu, “Hedeflenen şey, 2016 yılında Kıbrıs sorununa çözüm bulmak ise, müzakere sürecinde yalnızca zarara yol açan bütün bu acele ne diye?” sordu.
    Gazeteye göre Kiprianu daha sonra Baf’ta katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada ise, partisi AKEL’in, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’in DİSİ’nin seçim kampanyasına yardımcı olmak için, müzakere sürecinde sorunlara neden olan faaliyetlerde bulunduğunun görülmesinden ötürü de endişeli olduğunu dile getirdi.
   Bütün bunların hep birlikte, olumsuz bir manzara oluşturduklarını dile getiren Kiprianu, herkese “Kıbrıs sorunuyla oyun oynayamayacaklarının farkında olmaları” yönünde bir çağrı yaptı ve tarafların tümünün, Kıbrıs sorununu ele alırken, bunu ciddiye almaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473