banner564

Siyaset karıştı

Baf ve Larnaka’daki kanalizasyon skandalına Papadopulos’un izleri

Siyaset karıştı
banner598
 Güney Kıbrıs’ta, yolsuzluğa karıştıkları gerekçesiyle aralarında “Katı Atık Artıkları Gömü Alanları’nın (XYTY)” idaresinden sorumlu şirket yetkilileri ve Larnaka Belediye Başkanı Andreas Luriciatis’in de bulunduğu kişilerin tutuklanmasının ardından, eski Rum Yönetimi Başkanlarından Tasos Papadopulos’un da adı bu skandalda dile getirilmeye başlandı.
   Politis ve diğer gazeteler, Baf Belediye Başkanı Fidonas Fidonos’un önceki gün yaptığı açıklamalarda, Katı Atık Arıtma Tesisi idaresinden sorumlu “Helector” şirketinin sahibi Leonidas Bombolas’ın eski Rum Yönetimi başkanlarından Tasos Papadopulos’la da görüşmeler gerçekleştirdiğini iddia ettiğini yazdılar.
   Habere göre Baf Belediye Başkanı, 2003 yılında gerçekleştirilen ihaleyi en yüksek teklifi verdiği halde Helector şirketinin almasının sorumlusunun sıradan birkaç memur olamayacağını belirterek, o dönemde Papadopulos’un söz konusu şirket yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdiğini, bu konunun araştırılması gerektiğini iddia etti.
   Gazete, Fidonos’un bu açıklamalarına Tasos Papadopulos’un oğlu, DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’tan sert tepki geldiğini, Papadopulos’un yaptığı açıklamada “tüm bunların sebebinin Papadopulos’un Annan Planı’na hayır demesi olduğunu söylediğini” aktardı.
   Papadopulos, hiçbir DİKO üyesinin Glafkos Klerides’i kötülemesine izin vermeyeceğini de belirterek, aynı davranışı DİSİ’den de beklediğini vurguladı.
   DİSİ Başkanı Averof Neofitu ise konuya ilişkin açıklamasında, Baf Belediye Başkanı’nın açıklamalarını benimsemediklerini belirtti.
    Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos ise, Papadopulos’un şirket sahibi Bambolas’la görüşmesinin siyasi nedenlerle de olabileceğini belirterek, gerek Papadopulos gerekse eski başkanlardan Dimitris Hristofyas’ın “siyasi sorumlulukları olabileceğini ancak kesinlikle rüşvet olayına karıştıklarına inanmasının mümkün olmadığını” vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474