banner564

‘Tavrı değişmedi’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, müzakereler konusunda yaptığı açıklama Rumlarda hayal kırıklığı yarattı

‘Tavrı değişmedi’
banner598

  Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, müzakerelerin yeniden başlaması için KKTC’nin tanınması şartını ortaya koyması, Rumlarda hayal kırıklığı yarattı.

   Politis gazetesi “Müzakerelerin Başlaması Daha da Uzak- Erdoğan Geldi ve Bilindik Sert Tezlerini Yineleyerek Ayrıldı- İlk Önce Tanınma ve Ardından Müzakereler” başlıklarıyla manşetten ve iç sayfadan geniş yer verdiği haberinde, Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından dün KKTC’ye gerçekleştirdiği birkaç saatlik ziyaretinde, en azından kamuoyu önünde Türkiye’nin Kıbrıs sorunundaki sabit tezlerini ifade ettiğini yazdı.
   Fileleftheros gazetesi ise “Yeniden Sert Bir Çizgi Çizdi- Erdoğan’ın İşgal Bölgelerinden Mesajı İki Devlet İçin Önce Tanınma, Sonra Müzakereler” başlığıyla manşetten yer verdiği haberinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’den verdiği mesajın, iki devletli çözüm için önce egemenliğin tanınması, ardından da müzakereler yapılması şeklinde olduğunu iletti.
   Haber Haravgi gazetesinde “Erdoğan: İlk Önce Tanınma ve Sonra Müzakereler- Tatar Eski Günlere Dönemeyiz Dedi- Dışişlerinden Tepki- Kıbrıslı Türk Gazeteciyi Cumhurbaşkanlığından Kovdular” başlıklarıyla yer buldu.
   Alithia gazetesi de “Müzakere Etmemiz İçin Beni Tanı- Türkiye Yalnızca İki Devletle Müzakere Masasına Geri Dönecek” başlıklarıyla manşetinden yer verdiği haberinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın müzakerelerin yeniden başlaması şartlarıyla ilgili ültimatom gönderdiklerini yazdı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 12 ay Önce

AB toprağı KKTC için istediğimiz kadar bağırıp çağırıp tanınacak diyelim ? Olmayacak bir işin arkasında koşmak milliyetçi yöneticilerimizi tatmin etmekten başka öteye gitmeyecektir ?
BMGK’nin KKTC’nin tanınmasını yasaklaması gerçeği var iken KKTC’yi ne AB ne İngiltere ne Azerbaycan ve Pakistan ve ne de Dünyanın başka bir Ülkesi tanıyabilecektir ! Bizlerin devamlı beynimizi dolduran Bu yalanlardan ne zaman kurtulabileceğiz acaba ? Gerçekleri niye konuşmaktan korkuyoruz ?
KKTC tanınmayacak , KKTC’ye yasaklanan Uluslararası Uçuşlar olmayacak , BM dışında Maraş açılamayacak , Eriyen TL’den Sterline Euro’ya Geçemeyeceğiz , KKTC’yi Singapur Hong Kong yapamayacağız , milli gelirimiz 25 bin Dolar olmayacak ve KKTC olarak fakirleşip yoksullaşmaya devam edeceğiz ?
Yalanlar değil Gerçeklerle yaşamaya bir şekilde alışmalıyız.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474