banner564

‘Türkler habersiz’

Rum basını, Amerikan F-22 uçaklarının KKTC üzerinden uçtuğunu iddia etti

‘Türkler habersiz’
banner598

 Girit-Suda üssünde konuşlu Amerikan F-22 savaş uçaklarının geçtiğimiz salı gecesi KKTC üzerinden uçtuğu, Amerikalıların hiçbir bildirimde bulunmadan yaptığı bu uçuşla Türkiye’ye “güçlü bir mesaj verdiği” öne sürüldü.

   Alithia SKY isimli Yunan yayınına dayandırdığı haberi “Amerikan F-22’ler İşgal Bölgeleri Üzerinden Uçtu… Türkler Bu Uçuşlardan Habersiz” başlığıyla aktardı.
  Haberde, Rum Millî Muhafız Ordusu (RMMO) ile tatbikata katılmak maksadıyla, Washington’un talebi üzerine Rum yönetiminin yayımladığı NOTAM temelinde Suda’dan havalanan F-22’lerin KKTC üzerinden ve Karpaz’ın kuzeyine kadarki bölümde uçtuğu kaydedildi. Söz konusu bölgenin sözde “Kıbrıs FIR bölgesi olduğu ancak Türkiye tarafından tanınmadığı” da öne sürüldü. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 1 yıl Önce

ABD Tüm Kıbrıs’ı Kıbrıs Cumhuriyeti olarak görüyor, ne KKTCumhuriyetini ve ne de Dış veya ne de onun iç işlerini tanıyor ! ABD’nin yok saydığı KKTC’nin yok saydığı Bakanlarını bildiride bulunmamasına niye bu kadar sürpriz oluyoruz acaba !
Hani Pakistan, Azerbaycan, Libya veya Rusya KKTC’yi tanıyacaktı !!!

Turkish power
Turkish power - 1 yıl Önce

Ne mesajı kim mikler mesajı uçtu da altınıza ettik ne İngiliz Muhibbi sen de ota boka gaza gelme sen git kraliçenin yasini tut ha ha ha

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474