banner564

‘Yeni anlayış’

Rum müzakereci Melenau, Türkiye konusunda olumlu hareket edeceklerini söyledi

‘Yeni anlayış’
banner598

Kıbrıs Rum müzakerecisi Menelaos Menelau, Kıbrıs Rum tarafının Türkiye konusunda “olumlu gündem anlayışıyla” hareket edeceğini iddia etti.
Haravgi gazetesi, Kıbrıs Rum tarafının müzakerecisi Menelaos Menelau’nun önceki gün “Astra” televizyon kanalına yaptı açıklamaları yayınladı.
Habere göre Menelau, Kıbrıs konusunun çözümüne yönelik özlü bir hareketliliğin ancak, Türkiye’deki seçimlerden sonra olabileceğini belirterek, Kıbrıs Rum tarafının Türkiye konusunda “olumlu gündem anlayışıyla” hareket edeceğini ifade etti.
“Kıbrıs sorunun çözülmesi gerektiğine inandırmak için tüm müdahil taraflara gerekli teşviklerin verilmesi gerektiğini” vurgulayan Menelau, Kıbrıs Rum tarafının, “müzakerelerin BM parametreleri temelinde, Crans Montana’da kaldığı yerden, uzlaşılar korunarak ve BM Genel Sekreteri’nin 6 maddesi değerlendirilerek başlaması gerektiğini düşündüğünü” aktardı.
Menelau, şu anda sadece iki toplumlu teknik komitelerin faaliyette olduğunu, bu komitelerde 35 kadın, 42 erkek üyenin katılımının olduğunu ve hedeflerinin önümüzdeki dönemde daha eşit bir katılım sağlanması olduğunu ifade etti.
Habere göre, “çözüm sürecine daha çok insanın mı müdahil olması gerektiği?” şeklindeki soruna karşılık ise Menelau; “BM Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo’nun son Kıbrıs ziyaretinde gündeme gelen konulardan biri de buydu” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473