banner564

Yoksulluk uyarısı

Limasol’da 2 bin 100 kişiye kilise tarafından yemek dağıtılıyor

Yoksulluk uyarısı
banner598

  Güney Kıbrıs’ın Limasol kentinde 2 bin 100 kişinin Metropolitlik tarafından dağıtılan yemek ile hayatta kalmaya çalıştığı bildirildi.

   Fileleftheros’un “Günlük 2 bin 100 Sevgi Yemeği” başlıklı haberine göre Limasol Metropolitliği Başkeşişi Filotheo Maherioti “rakamlar medyada yansıtıldığı gibi değil. Büyük bir toplumsal sorun var, yoksulluk var. Birçok insanın, hayatta kalabilmek için her gün yemeğe ihtiyacı var” dedi.
   Maherioti Limasol Metropolitliğinin her gün Limasol’da yaşayan bin 200 yaşlı, 800 Teknik Üniversite, özel üniversite ve kolej öğrencisi ile tek ebeveynli aile mensubu 100 çocuk olmak üzere toplam 2 bin 100 kişiye yemek yardımında bulunduğunu söyledi.
   Öte yandan Alithia Güney Kıbrıs’ta hane halkının yıllık tüketim harcamalarının 2020’de pandemi nedeniyle yüzde 14,1 azaldığını yazdı.
   Gazete Avrupa İstatistik Birimi Eurostat verilerine dayanarak hane halkının yıllık tüketim harcamalarında azalma bağlamında yüzde 22 ile Malta başı çekerken yüzde 16,2 ile Hırvatistan’ın ikinci, yüzde 15,8 ile İspanya’nın üçüncü, yüzde 15,6 ile Yunanistan’ın dördüncü ve yüzde 14,1 ile Güney Kıbrıs’ın beşinci sıraya yerleştiğini yazdı. 

Gençlerin sorunu işsizlik
Bu arada Rum Gençlik Örgütü tarafından gençler arasında gerçekleştirilen bir araştırma, gençlerin en büyük endişesinin işsizlik olduğunu ortaya koydu.
   Haravgi gazetesinin haberine göre, Temmuz-Ağustos ayları arasında yaşları 14 ila 35 arasında olan bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada, katılımcıların yüzde 48’i en büyük endişelerinin iş bulmak olduğunu dile getirdiler.
   Aynı araştırmaya göre her 10 gençten 6’sı, eğitim ve çalışma hayatında Korona salgınının getirdiği yeni koşullara uyum sağlamakta zorlandıklarını belirtirlerken, yine aynı oradan genç, psikolojik durumlarının kötü yönde etkilendiğini vurguladı.
   Katılımcıların yüzde 70’inin, hayat şartlarından memnun olduklarını da dile getirdikleri belirtilen araştırmada, bu oranın bir önceki araştırmada yüzde 85 olduğunun da altı çizildi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2021, 02:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473