banner564

10’nuncu tanık dinlendi

Falyalı cinayeti davasının dünkü oturumunda 51 kanıt daha mahkemeye sunuldu

10’nuncu tanık dinlendi
banner598

Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Çatalköy’deki villasına giderken otomatik silahlarla düzenlenen saldırı sonucu şoförü Murat Demirtaş’la birlikte hayatını kaybeden Halil Falyalı (53) cinayeti davası sürüyor.  Türkiye bağlantılı cinayetin KKTC ayağında tutuklu olan sanıklar Veysel Sare, Musa Çiçek ve Ömer Tunç dün yine geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkarıldı. 
Girne Kaza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen ön duruşmada, Savcı Ali Hidayet, 9’uncu tanık, Polis Genel Müdürlüğü olay yeri inceleme uzmanı Süleyman Özdemir’i dinletti.
Özdemir cinayet gecesi Müfettiş Muavini Hüseyin Zaifer’in talimatıyla olay yerinin, aracın fotoğraflarını ve videolarını çektiğini, olay yerinden boş kovan ve mermi çekirdeklerini topladığını söyledi. Özdemir,  olay yerinden, Falyalı ile Demirtaş’ın üzerinden ve araba içerisinde topladığı emareleri mahkemeye sundu. Özdemir,  kovan, mermi çekirdekleri, Halil Işık, Türkistan Gülce, sanık Ömer Tunç’a ait kıyafetler, fotoğraf albümü ve videolardan oluşan toplam 51 emareyi mahkemeye sunduktan sonra dava 25 Ekim tarihine ertelendi. 

Davanın geçmişi 
Girne bölgesi Çatalköy mevkisinde 8 Şubat'ta arabasındayken silahlı saldırıya uğrayan Halil Falyalı, ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesine nakledilen Falyalı kurtarılamamış, şoförü Murat Demirtaş da olay yerinde yaşamını yitirmişti. Cinayetle ilgili 14 Şubat 2022 tarihinde yapılan aramalarda olay yerinin yaklaşık bir kilometre batısındaki dere yatağına atılmış iki kalaşnikof, bu silahlara ait 4 şarjör ve 39 mermi ile 9 mm çapında tabanca, tabancaya ait şarjör ve 13 mermi bulunmuştu. Balistik incelemelerde bu silahların olayda kullanıldığı saptanmıştı. Soruşturmanın KKTC ayağında Veysel Sare, Musa Çiçek ve Ömer Tunç yakalanırken, Türkiye’de ise 9, 12 ve 13 Şubat'ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan Mustafa ve Mehmet Faysal Söylemez'in de aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alınmıştı. Veysel Sare, Musa Çiçek ve Ömer Tunç yargılanmak üzere 4 Mart 2022 tarihinde cezaevine gönderilmişti.  Söylemez Çetesi’nin lideri Mustafa Söylemez, kardeşi Faysal Söylemez ile 3 sanık cezaevine gönderilirken, 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473