banner564

11 bin sesli kitap var

Sipahi de çocuklara özel şenlik düzenlendi, Bakan Özyiğit tarafından e-kütüphanenin açılışı yapıldı

11 bin sesli kitap var
banner598

 Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Sipahi köyünde düzenlenen 1. Çocuk Şenliği’ne katıldı; Sipahi Muhtarlığı ile Hayata Dokun Hareketi iş birliğinde bölgeye kazandırılan e-kütüphanenin açılışını yaptı.  

Verilen bilgiye göre, internetten sesli kitap okuma sisteminin de olduğu kütüphanede, 11 bin sesli kitabın yanında, sadece Sipahi için okunmuş 750 tane kitap bulunuyor.
Kütüphane açılışının ardından ise, bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Çocuk Şenliği açılışında Sipahi Muhtarı Göksal Hacı Hasanoğlu, Hayata Dokun Temsilcisi Hasan Bilgehan, Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından halk dansları gösterileri ve Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları tarafından hazırlanan ve birçok bölgede gösterime sunulması planlanan “Cadının Şarkısı” adlı oyun ilk kez çocuklarla buluştu. Törende ayrıca şenliğe katkı koyanlara plaketler de verildi.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Sipahi Muhtarlığı ile Hayata Dokun Hareketi iş birliğinde bölgeye kazandırılan e- kütüphanenin tüm bölge halkına hayırlı olmasını dileyerek, kütüphanenin hayat bulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Yenierenköy Belediye Başkanı Emrah Yeşilırmak, köyde ve bölgede bir ilk olan I. Çocuk Şenliği’nin bölge için önemli ve örnek bir etkinlik olduğunu dile getirdi.
Sipahi köyü muhtarı Göksal Hacıhasanoğlu da şenlikte yaptığı konuşmasında, şenliğe katkıda bulunan bakanlık, kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ederek, Sipahi Çocuk Şenliği’nin bir ilk olduğunu dile getirdi.
Hayata Dokun Hareketi Başkanı Hasan Bilgehan ise “her köye bir kütüphane” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, güzel bir dayanışma ruhu ile bunun ilk adımını Sipahi’de attıklarını belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473