banner564

“Haklarımı Biliyorum” 

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan kitabın dağıtımına ilkokullarda başlandı

“Haklarımı Biliyorum” 
banner598

Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan ve Çocuk Hakları Sözleşmesi’ndeki haklarını yaşlarına uygun bir dille çocuklara anlatan “Haklarımı Biliyorum” isimli kitabın dağıtımına 23 Nisan İlkokulu’ndan başlandı.

Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı’yla gittiği 23 Nisan İlkokulu’nda öğrencilere “Haklarımı Biliyorum” adlı çocuk kitabını armağan etti.
Öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sadece bir bayram olarak sınırlı tutmadıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bu özel günde çocukları konuşmaya, düşünmeye, sorgulamaya teşvik eden çalıştaylar düzenlediklerini dile getirdi.

Öğrencilerin sorularını yanıtladı
Öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmanın ardından öğrencilerin sınıfına giderek “Haklarımı Biliyorum” isimli kitabı dağıtan Cumhurbaşkanı, öğrencilerle sohbet ederek öğrencilerin sorularını  yanıtladı.
Öğrencilere merak edip okumalarını, araştırıp, öğrenip sorgulamalarını tavsiye eden Akıncı, öğrencilere hem kendi haklarına sahip çıkmalarının hem de başkalarının haklarına saygı göstermelerinin önemini anlattı.
Meral Akıncı da yaptığı konuşmada çocukların en büyük zenginlik olduğunu belirtti.
Çocuklara değer vererek onlara hak ve sorumluluklarını anlatmanın önemine işaret eden Meral Akıncı, çocuklara küçük yaştan itibaren haklarını anlatmak gerektiğini belirtti.
23 Nisan İlkokulu Müdürü Osman Fırat ise yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı’yı böylesi önemli bir proje nedeniyle 23 Nisan İlkokulu’nda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şehit Ertuğrul İlkokulu da ziyaret edildi
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, eşi Meral Akıncı ile birlikte 23 Nisan İlkokulu’nun ardından Lefkoşa’da Şehit Ertuğrul İlkokulunu da ziyaret etti. Akıncı, Cumhurbaşkanlığı’nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklara armağan ettiği “Haklarımı Biliyorum” adlı çocuk kitabını öğrencilere dağıttı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, okul bahçesinde toplanan çocuklara da uygun yaş guruplarının severek okuyacağı bir kitap hazırladıklarını belirterek, çocukların yoğun ilgisine teşekkür etti ve “Bizler de sizi çok seviyoruz” diye seslendi.
Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ilgi gösteren çocuklar, Akıncı’dan imza alarak fotoğraf çektirdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474