banner564

Güven tazeledi

CTP’nin Mağusa kongresinde yönetim ve disiplin kurulları oluşturuldu, Oktay Kayalp yniden başkanlığa getirildi

Güven tazeledi
banner598

 Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa İlçesi 23. Olağan Kongresi önceki akşam gerçekleştirildi.

Verilen bilgiye göre, yönetim ve disiplin kurullarının da oluşturulduğu kongrede İlçe Başkanlığına yeniden Oktay Kayalp getirildi.
KÜKOM’da yer alan Kongreye CTP Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman, eski başbakanlardan Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreter Erdoğan Sorakın, bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları ve ilçe başkanları da katıldı. Kongrede ayrıca AKEL’den yetkililer de yer aldı.
Kongrede, Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp’in açılış konuşmasının ardından AKEL Mağusa İlçe Sekreteri Chrysanthos Zannettos konuşma gerçekleştirdi.
Genel Başkan Tufan Erhürman’ın hitabıyla devam eden kongre, faaliyet ve mali raporların okunup aklanmasıyla tamamlandı.

Erhürman: 1970’t e iktidar hayaldi
Başbakan Erhürman konuşmasında, 1970’te kurulduğunda hiç kimsenin gün gelip CTP’nin hükümette olacağını, iktidar olacağını, ülkeyi yöneteceğini hayal dahi etmediğini belirtti.
CTP’nin 1990’lara kadar büyük bedeller ödeyerek siyasi faaliyetlerini sürdürdüğünü, asla hükümete gelemeyeceği söylendiği halde mücadelesine devam ettiğini ifade eden Erhürman konuşmasını şöyle sürdürdü:
Tufan Erhürman konuşmasında, aylardır süren ‘hükümet bozuluyor’ senaryolarına da değinerek şöyle konuştu:
“Yazılan, çizilen senaryoları gazetelerden okuyoruz. CTP herhangi bir senaryonun parçası değildir. Elbette bu senaryoların nasıl yazıldığı ve nasıl oynandığı konusunda bilgi ve tecrübe sahibiyiz. Biliriz, görürüz, değerlendirmemizi yaparız ama son tahlilde bunlara kulak asmaz, işimize bakarız. Biz sorumluluk bilinciyle hareket etmek zorundayız. 14 aydır her hafta hükümet bozulur, yenisi kurulur. Dinlemekten, okumaktan bıktık usandık. Yenilenen senaryolarla aynı şeyi yazıp çiziyorlar. Biz her hâlükârda işimize bakacağız ve adalet için, eşitlik için, demokrasi için, barış için, insan hakları için ne pahasına olursa olsun mücadeleye devam edeceğiz.”

Kayalp’ten cumhurbaşkanlığı yorumu
Mağusa İlçe Başkanı Oktay Kayalp konuşmasında, Partinin 48 yıllık geçmişine değinerek, geleneklerine sahip çıktıklarını, adaleti, demokrasiyi, daha fazla sevgiyi ve barışı savunarak CTP’nin bugünlere geldiğini ifade etti.
Mağusa ilçesinin büyük olduğunu, katılımcı anlayışla herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Kayalp, etkili örgütlenmeyi sürdüreceklerini ifade ederek, kırsaldan kente en ücra köşenin İlçede temsil edileceği bir yapıyı bu dönemde oluşturacaklarını belirtti.
Diğer bir hedeflerinin de Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu ifade eden Kayalp, CTP’nin kendi adayını çıkaracağını, Parti tabanında geniş şekilde tartışarak en uygun adayı belirleyeceklerini ifade etti.

Yönetim ve disiplin kurulları belirlendi
CTP Mağusa İlçesi 23. Olağan Kongresi’de İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
“Cemal İnce, Cemal Mert, Çimen Varer, Erhun Şahali, Erol Adalıer, Fatoş Erozan, Hasan Pekineli, Hüseyin Aranır, Ömer Gür, Şafak Çankaya.”
İlçe Disiplin Kurulu ise şöyle belirlendi: “Hasan Anday, Osman Kocatürk, Saffet Mehmetalioğulları, Firuz Atakan (Yedek Üye), Hikmet Burkay (Yedek Üye).” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473