banner564

160 milyon borç var

Maliye Bakanlığı’nın elektrikleri borç yüzünden iki gündür kesik

160 milyon borç var
banner598

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK), borçlarından dolayı Maliye Bakanlığının elektriğini kesti. Bakanlığın elektriklerinin önceki gün kesildiği dün de kesintini devam ettiği öğrenildi. Bakanlığın 
KIB-TEK'e 160 milyon TL'ye yakın borcu olduğu ifade edildi.
Maliye Bakanlığı’nın elektrikleri geçtiğimiz günlerde 1-2 saatliğine kesilmiş, yapılan 7 milyon TL’lik ödeme sonrası yeniden bağlanmıştı. Maliye Bakanı Dursun Oğuz yaptığı açıklamada, Maliye Bakanlığının elektriğinin KIBTEK’İ idare eden Elektrik Sendikası (EL-SEN) tarafından yasal olmayan bir şekilde kesildiğini ifade etti.
Oğuz, Ekonomi ve Enerji Bakanlığına bağlı elektrik kurumu üzerinden Maliye Bakanlığına herhangi bir fatura gelmediğini ve elektriğin kesilmesinin tamamıyla popülist bir hareket olduğunu söyledi. Bakan Oğuz, Maliye Bakanlığının üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesine rağmen KIBTEK’in tek taraflı hazırladığı bir ödeme planı ile bakanlığın borcu olduğunu ifade ettiğini aktararak, söz konusu borcun bakanlığa fatura edilmediğini açıkladı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mağusalı
Mağusalı - 2 yıl Önce

Sn. Bakan. Fatura gelmiyor. Yıllardır. İletişim çağındayız. İnternete girer borcunuzu öğrenirsiniz. Ben günler önce medya haberlerinden borcunuzun olduğunu öğrendim. Siz öğrenmediniz mi? Borçta siyaset olmaz. Borcunuzu ödeyiniz.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474