banner564

3 milyon lira ceza kesildi

Bakan Amcaoğlu, 2022 yılında 4 bin 675 işyerini denetlediklerini açıkladı

3 milyon lira ceza kesildi
banner598

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, bakanlık basın bürosu aracılığı ile yaptığı açıklamada, Ticaret Dairesi’nin ayda ortalama 400 fiyat denetimi gerçekleştirdiğini belirtti.
Amcaoğlu, piyasayı denetim konusunda Ticaret Dairesi’nin görevini yerine getirdiğine dikkat çekerken, denetimlerin esas hedefinin halk sağlığı olduğuna vurgu yaptı.
Ürünlerin faturalarının gerçek olup olmadığı konusu üzerinde durduklarını da ifade eden Bakan Amcaoğlu, bakanlık veya Ticaret Dairesi olarak ürünlerin satış fiyatına müdahalelerinin ise söz konusu olmadığını söyledi.
Bakan Amcaoğlu, mevcut piyasa koşullarında bir iş yeri sahibine veya işletmecisine, “Bu ürünü neden bu fiyata satıyorsun?” diye bir soru sorma hakları olmadığını da hatırlattı.
Bakan Amcaoğlu, “Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Hal Yasası Cumhuriyet Meclisi’ne ulaşmış olacak. Bu yasanın ana muhalefetin de onayıyla kabul edileceğine inancım tamdır. Gıda bağlantılı tüm temel sorunların tamamına yakınını çözecek nitelikte bir yasa tasarısı hazırladık. Bunu yaparken de tüm paydaşlara danıştık, görüşlerine değer verdik. Kuzey Kıbrıs’ta üretilecek her ürün Meclis Genel Kurulu’nun onayı ile birlikte yasaya göre kontrol edilecek” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2023, 10:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ck
Ck - 1 yıl Önce

Daha fazla denetim yapmalısınız!!!! Bugün sadece 1 baş sarımsağa 11 tl verdim magusa tuzla'da bir market!!!! Ayrıca marketlerde tarihi geçmiş çok fazla ürün var haberiniz olsun.....

Vatandaş
Vatandaş - 1 yıl Önce

Eski ismiyle Lemar'lar şikayet konusu olan zam furyasının baş aktörleridir..Keza Karaoğlanoğlu'ndaki marketler de halkı aptal / enayi yerine koydular habire söğüşlüyorlar..Bunlara dur diyecek bir makam yokmu?

Vehbi
Vehbi - 1 yıl Önce

Ayorgi'deki Mami malti ve Ugemar markette insaf denen bişey yok..Arayan soran yoktur diye istedikleri fiyatlardan müşterilerinden haksız kazanç sağlıyorlar...Ticaret dairesi ne yapıyor,buralara gelse denetim yapsa zorlarına mı gider..Dairede oturmakla olmaz..Halk devamlı ihbarda bulunur ama hükümette iş yok maalesef..

Komik
Komik - 12 ay Önce

Devlet kontrol yaptığını soyler ama marketler bildigini yapar bu nasil kontrol şaka gibi

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474